A Riot Games befektetett az Arcane-t készítő Fortiche Productionbe

A Riot Games befektetett az Arcane-t készítő Fortiche Productionbe

Ez a lépés a két vállalat hosszútávú együttműködését biztosította.

Budapest, 2022.03.14. - A Riot Games bejelentette, hogy az Arcane és még sok más League of Legends animációs videó készítőjével, a Fortiche Productionnel megerősítették kapcsolatukat, a Riot Games saját tőkés befektetéssel részesedést vásárolt a vállalatból, melynek következtében Brian Wright (a Riot tartalomért felelős vezetője) és Brendan Mulligan (a Riot vállalatfejlesztési igazgatója) csatlakozott a Fortiche igazgató tanácsához.

A 2021 novemberében megjelent, és világszerte a Netflix legnézettebb sorozatává váló díjnyertes Arcane mellett a Fortiche Production gondozásában készült el a Riot Games számos másik, nagy sikert arató animációs videója; ilyen volt a majdnem 9 éves Get Jinxed”, az első világbajnoksághoz kapcsolt dal, a WARRIORS” klipje, az Arcane-ből ismert Enemy”, de a zeneipart ugyancsak letaroló POP/STARS” is. A Get Jinxed-ből látható, hogy a két cég kapcsolata meglehetősen régre nyúlik vissza, a jövőre 10 éves együttműködés ünnepelhetnek.  A Riot Games-szel való különböző együttműködések, különösen az Arcane a Fortiche Productiont a nemzetközi animációs színtér új, jelentős szereplőjévé tették. A Riot Games azzal, hogy megbízott bennünk, megadta az eszközöket közös céljaink eléréséhez, és megmutatta, hogy lehetséges olyan új tartalmakat kínálni, amelyek nagy közönséghez juthatnak el. 2023-ban tízéves együttműködésünket ünnepeljük: nincs is jobb módja a két vállalat bizalmát és ambícióit szimbolizálni, mint ez a társulás!” - mondta Pascal Charrue, Jérôme Combe és Arnaud Delord, a Fortiche társalapítói.

„A Fortiche már régóta meghatározó partnerünk, de ez a megállapodás biztosítja, hogy még évtizedekig szorosan együtt fogunk működni." - mondta Nicolo Laurent, a Riot vezérigazgatója. „Mindenkivel, akivel együtt dolgozunk, magasra tesszük a lécet, és ragaszkodunk ahhoz, hogy mélyen megértsék a játékosokat, és maximálisan rájuk összpontosítsanak, a Fortiche pedig az első naptól kezdve példát mutatott a Player Experience First (Első a játékosélmény) elvéről. A Fortiche-csal együttműködve a a határokat feszegetjük, és új szintre emeljük a játékok megjelenését a médiában. Bármennyire is büszkék vagyunk az Arcane-ra, tudjuk, hogy a legjobb még csak most jön."

A Riot Gamesről

A Riot Games-t 2006-ban alapították a világ leginkább játékos-központú játékainak fejlesztésére, kiadására és támogatására. 2009-ben megjelent első játéka, a League of Legends, amely a világon a legtöbbet játszott PC-játék lett, és az e-sport robbanásszerű növekedésének kulcsfontosságú mozgatója. A League of Legends második évtizedének kezdetével a Riot tovább fejleszti a játékot, miközben új élményeket nyújt a játékosoknak a Teamfight Tactics, a Legend of Runeterra, a VALORANT, a League of Legends: Wild Rift és a több folyamatban lévő munka alatt. A Riot a játékai alapját megtestesítő Runeterra fantáziavilágát a zene, a képregények, a társasjátékok és a készülő Arcane animációs sorozat projektjei révén is építi.

A Fortiche Productionről

A Fortiche Production párizsi székhelyű animációs stúdió, melyet 2009-ben alapítottak. A vállalat mintegy 350 embert foglalkoztat Párizsban, Montpellierben és a spanyolországi Las Palmasban. Egyedi stílusú grafikáikkal és a vegyített 2D, 3D animációikkal könnyen felismerhető arculatot alakítottak ki maguknak. A vállalat vezetői csapatát Charrue Pascal, Jérôme Combe és Arnaud Delord társalapítók, valamint Hervé Dupon teszik ki, akit ügyvezető igazgatóvá neveztek ki. Operatív szempontból a vállalat független marad a Riot Games-től, eltekintve a Riot igazgatótanácsi pozícióitól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!