Kimarad az Obi-Wan sorozatból a Star Wars ikonikus gonosza

Kimarad az Obi-Wan sorozatból a Star Wars ikonikus gonosza

Az eredeti forgatókönyv szerint a Jedi mester szembe került volna korábbi Zabrak riválisával is. 

2022 igencsak izgalmasnak ígérkezik a Star Wars rajongók számára, ugyanis több, a messzi-messzi galaxisban játszódó sorozat is érkezik majd a Disney+ streaming szolgáltatóra. Leghamarabb a régóta várt Obi-Wan Kenobi sorozatot tekinthetjük majd meg, melyben a címszereplő mellett Darth Vader is visszatér. 

A májusban debütáló sorozatban egyébként eredetileg szerepelt volna a Star Wars I. rész – Baljós árnyak filmben megjelenő és később a The Clone Wars sorozatban is feltűnő Darth Maul is, azonban a karakter jeleneteit nemes egyszerűséggel kivágták egy kreatív felülvizsgálat után. A The Hollywood Reporter információi szerint az eset még 2020 elején történt, amikor a Lucasfilm leállította a produkciót arra hivatkozva, hogy elégedetlenek a forgatókönyvvel. Itt került a képbe a Mandaloriant jegyző Davi Filoni és Jon Favreau, akik aggodalmukat fejezték ki, hogy a szövegkönyv túlságosan hasonlít az általuk futtatott a kölyökre vigyázó magányos farkas" történetre. 

Az eset után az Obi-Wan Kenobi új írót kapott Joby Harold személyében és Deborah Chow rendezővel teljesen átírták a forgatókönyvet, pedig a Darth Mault korábban életre keltő Ray Park az iparági pletykák alapján már kilátogatott a forgatási helyszínre és megkezdte a felkészülést is a szerepre. Valószínűleg sok rajongót kiakaszt majd a változtatás, mivel Maul karaktere és Park is közönségkedvencnek számít, mondjuk egy keményvonalas Star Wars rajongó az elmúlt néhány évben folyamatosan talál magának indokot arra, hogy lehúzza a Lucasfilm produkcióit. 

Ti várjátok már egyébként az Obi-Wan Kenobi sorozatot? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!