Elden Ring: Több mint 12 millió példányt adtak el három hét alatt!

Elden Ring: Több mint 12 millió példányt adtak el három hét alatt!

A Dark Souls szériából az előző három rész együttesen termelt hasonló eladásokat.

Az Elden Ring megjelenése óta, minden tekintetben felülmúlta az elődjeit és a várakozásokat egyaránt. A netes fórumokon rengeteg stratégiai útmutatót készítettek az ellenfelek megtalálására és a legyőzésükre, a legújabb Souls-like játék annyira népszerű lett, hogy új csúcsokra törhet globálisan is. Daniel Ahmad, egy videójáték piaci elemző elmondta, hogy a Dark Souls sorozat kizárólag csak a harmadik játék megjelenése után érte el a 12 milliós eladást, az Elden Ringnek ehhez elég volt csupán három hét. A Bandai Namco és FromSoftware által tartott sajtótájékoztatón elárulták, hogy az eladások nagyobb része globálisan oszlott el, míg 1 millió kizárólagosan csak Japánban.

„Elképesztő látni, hogy mennyien rajonganak és játszanak azzal a játékkal, amit mi csináltunk, szeretném megköszönni a bizalmat a teljes fejlesztői csapatunk nevében nekik” - mondta Hidetaka Miyazaki a Souls sorozat készítője.

Az Elden Ring hosszú ideje az első olyan videojáték, ami az előzetes elvárásoknak eleget tudott nyújtani erős eladási statisztikákkal és kritikusok által elismert játékmenettel. Britpopper, a PC Guru szerkesztője az alábbiakban összegezte kritikáját 

Zeneileg Kitamura Juka ismételten odatette magát. Amikor kell, akkor dübörög a muzsika, amikor kell, akkor a füves sztyeppéken lovagolva szinte már álomba ringat, hogy aztán hirtelen hátravágódj, ha valami gigantikus szörnyűség csap le rád oldalról. A hangulat és a fenyegetettség érzete itt is jól van adagolva, de még mindig nem sikerült visszahozni azt, amit Yharnam utcáin éreztem. Higgyétek el, nagyon szívesen mesélnék órákig az élményeimről, amikkel gazdagodtam, a bukásokról, amiket elszenvedtem, a nagy visszavágásokról, amiket egy-egy győzelem során átéltem, a sok-sok apróságról, amiket észrevettem, arról hogy mennyire hihetetlenül zseniális még mindig az, amit a FromSoftware képvisel… és arról, hogy hogyan sikerült ezt 2022-ben újra olyan szintre emelni, amire soha nem is gondoltunk volna, hogy lehetséges.” - Ezen sorok olvasása után, ki ne kapna kedved az Elden Ringhez?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!