Már tényleg sincs sok hátra: júniusban leáll az Internet Explorer

Már tényleg sincs sok hátra: júniusban leáll az Internet Explorer

Nem támogatja tovább ikonikus böngészőjét a Microsoft.

Ki ne ismerné a Microsoft internetböngészőjét, az Internet Explorer-t, amely a legtöbb embernek elsőként jut eszébe, főleg ha az első, széles körben elterjedt böngészőkre gondol a felhasználó? Az évek ráadásul rendületlenül teltek, az IE azonban kiállta az idő próbáját. Örökké azonban nem tarthat semmi, a Microsoft még tavaly jelentette be, hogy nem támogatja tovább a böngészőt, most pedig arra emlékeztette a felhasználókat, hogy 2022. június 15-ig használhatják tovább a programot.

Az Internet Explorer 27 éve, a Windows 95 operációs rendszerrel együtt lett a mindennapjaink része, azóta pedig számtalan hullámhegyet és -völgyet járt már meg a program. Azonban még a 2010-es években is az egyik, ha nem a legtöbb felhasználó által használt böngészőnek bizonyult, a Microsoft állítása szerint azonban eljárt felette az idő, az utódja pedig a Microsoft Edge lenne. Amióta bejelentették a támogatás leállását, több figyelmeztető üzenet is megjelent a felhasználók kijelzőjén, hogy váltsanak át az Edge-re, most pedig azt is tudjuk, hogy erre meddig van pontosan lehetőség.

Az Explorer leállása egy szomorú vég egy hosszú sorozatnak, azonban más böngészők, mint például a Chrome, vagy a Firefox egyre emelkedő népszerűsége az Explorer kárára ment, több tanulmány szerint is évről évre csökkent már a Explorer-felhasználók létszáma, míg a Chrome-ot használók egyre többen lettek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!