WRC-játék lehet a Codemasters következő nagy dobása

WRC-játék lehet a Codemasters következő nagy dobása

Az iparági pletykák szerint az Electronic Arts tulajdonában lévő stúdió parkolópályára küldte a DiRT szériát. 

Az Electronic Arts tulajdonában lévő Codemasters még 2020-ban megszerezte a World Rally Championship licenszét és a 2023 és 2027 közötti időszakban ők szállítják majd a széria hivatalos játékait. Tavaly ősszel a stúdió közzétett egy álláshirdetést, ami szerint az eddigi legambiciózusabb és legnagyobb projektjükhöz keresnek fejlesztőket, további részleteket azonban nem árultak el. 

Most úgy tűnik, közelebb kerültünk a rejtély megoldásához, ugyanis a gaming világ notórius információ szivárogtatójának számító Tom Henderson szerint a Codemasters 2021 végén félre tette a DiRT Rally 3 projektet, hogy az F1, GRID, továbbá a WRC játékokra koncentráljon. Állításait azzal igyekszik alátámasztani, hogy a DiRT hivatalos Twitter oldalát még februárban rebrandelték és már EA SPORTS Rally néven fut. 

Az még nem világos, mikor debütálhat a Codemasters WRC játéka, azonban az előjelek és a licence időtartamából kiindulva akár 2023-at is becélozhatnak a fejlesztők. A stúdiónál egyébként jelenleg belső gondok vannak az alkalmazottak fizetésével és a szerződések meghosszabbításával így az is benne van a pakliban, hogy a játék 2024-re csúszik, továbbá problémák merülhetnek fel az előre bejelentett címekkel kapcsolatban is. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!