5 játék, amire rámegy az életed is, mire kiviszed őket

5 játék, amire rámegy az életed is, mire kiviszed őket

Listánk egy-két szereplőjére még az a jelenség is igaz, mikor csak 1 órára akarsz leülni vele játszani, de mire észbe kapsz, már vége is a napnak.

A videojátékok egyik szintén fontos, talán kevésszer megkérdezett, de a játékélményt komolyan befolyásoló tényezője is lehet, hogy az adott játék mennyi időt vesz igénybe, mire azt mondhatja rá a játékos, hogy teljesítette. 5, 10, 20, 100 óra, vagy még ennél is több? És mi a helyzet akkor, ha (kis költői túlzással élve) egy játék a „végtelenségig" is játszható? Természetesen egy idő után minden játékot teljesíteni lehet, cikkünkben össze is gyűjtöttünk néhányat, amellyel elképesztően sok órát is el lehet tölteni.

Factorio

Közel 6 éves korai hozzáférést követően jelent meg 2020 augusztusában a Factorio, amelyben lehetőségeinknek csak a kreativitás ad határt. A történet szerint űrhajónkkal lezuhanunk egy ismeretlen bolygón, amely viszont tele van nyersanyagokkal. Ezeket kibányászva tudjuk elkezdeni az építkezést, először még csak alap szinten, később viszont már elképesztően nagy bázisokat is tudunk építeni, amelyek akár automatizálhatják is nekünk a teendőinket... ha a bolygó őslakosai ezt engedélyeznék nekünk. A játékban a cél, hogy egy műholdat kilőjünk az űrbe, ekkor számít egy játékmenet teljesítettnek – azonban ezt követően is megvan a lehetőség folytatni, így egy mentésbe akár több száz óra is beletehető egészen a végtelenségig, vagy amíg nem kezdjük újra.

Minecraft

2010-ben indult meg világhódító útjára a Minecraft, amelyben – a Factoriohoz hasonlóan – szintén csak a kreativitásunk mondja meg, mit is szeretnénk csinálni, az előbbi címhez képest viszont egy belsőnézetes környezetben. Kalandjaink során a fa- és kőkorszakban kezdünk, ahogy viszont fejlesztjük eszközeinket, nyílnak meg további lehetőségek megvalósítani elképzeléseinket. Ebben a világban sem vagyunk egyedül, különböző teremtményekkel (mobokkal) is meg kell olykor küzdenünk, amelyek a kisebb zombiktól kezdve akár Endermanek is lehetnek.

The Sims 4

2014-ben jelent meg a Maxis és a Sims Studios „életszimulátora", a The Sims 4, ahol feladatunk egy háztartás mindennapjait „kezelni". A felnőtteknek a munkahelyükön kell helyt állniuk, míg a fiatalabbaknak az iskolapad koptatása marad, ha pedig épp nem itt töltik el hétköznapjaikat, akkor a magán-, illetve otthoni életükre kell odafigyelni: szerelőt hívni, ha elromlik egy elektromos eszköz (vagy ha ügyes valamely karakterünk, akkor akár saját maga is megjavíthatja azt), miközben a többi emberrel való kapcsolatokra is jó odafigyelni. Hogy ezt meddig? Gyakorlatilag bármeddig.

No Man's Sky

A 2016-os No Man's Sky-nál „végtelenebb" játék nincs: univerzumában (egyes becslések szerint) 18 kvintillió bolygó várja, hogy felfedezzük. Minderre pedig lélegzetelállító környezetben lesz lehetőségünk, ha pedig egy adott bolygón szeretnénk megismerni az életet, úgy ott sem fogunk unatkozni. Amire figyelned kell közben, az csak rajtad áll: barátkozz össze helyi közösségekkel, gyűjts nyersanyagot, fedezd fel a világot.

Satisfactory

A Satisfactory nagyjából hasonló világot tár elénk, mint a Factorio: egy idegen bolygón találjuk magunkat, ahol nyersanyagokat kell kibányásznunk. Ezeket megtehetjük kézileg, illetve különböző gyárépületekkel is, ahol mindig van hogyan bővítenünk a bázisunkat; mindig van hogyan hatékonyabbá tenni; vagy éppen csak mindig találunk valami olyan pontot, ami nem tetszik nekünk. Belső nézetben ráadásul egy hasonlóan szép világ tárul elénk, mint a No Man's Sky során, így érdemes fél szemmel tartani az órát is, miközben játszol vele.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!