Hiúz medál szerepel az új Witcher játék bejelentésében

Hiúz medál szerepel az új Witcher játék bejelentésében

A CDPR közösségi menedzsere megerősítette, hogy egy teljesen új iskola emblémáját láthatjuk. 

Hosszú évek várakozása után nemrég a CD Projekt RED hivatalosan is bejelentette, hogy dolgoznak a Witcher franchise folytatásán. A projekthez érdekes módon nem a saját fejlesztésű REDengine-t használják majd, ehelyett partneri szerződést kötöttek az Epic Games-szel és az Unreal Engine 5 fogja futtatni az új kalandot. 

A bejelentést egyébként nem tolták túl a lengyelek és csupán egy Witcher medál képét mutatták meg a „A Witcher - Egy új történet kezdete" szlogennel karöltve. Ettől függetlenül a rajongók rendkívül izgatottak lettek és sokan azt feltételezték, hogy a szóban forgó nyaklánc a játék univerzumában létező Macska iskolát jelképezi, ami igencsak eltérő mentalitást képvisel az eddig megismert Farkas iskolához képest. Először is a szervezetet renegát Vajákok alapították, akik fellázattak korábbi mestereik ellen, székhelyük pedig a folyamatosan úton lévő Dyn Marv karaván, ráadásul nőket és nem tiszta vérű embereket is felvesznek soraikba. Egyes játékosok arra is rámutattak, hogy a Witcher 3-ban Ciri egy macska medált visel és talán ő lesz a játék központi karaktere, azonban mindenkit elbizonytalanított Marcin Momot közösségi menedzser, aki Twitteren erősített rá arra, hogy a játékkal kapcsolatban közzétett képen nem egy macska, hanem egy lynx, azaz hiúz medál látható. 

Momot ezt később hivatalosan is elismerte a PC Gamernek, így a játék történetével kapcsolatos találgatások kezdődhettek előröl, mivel a Witcher univerzumban, legyen szó Sapkowski műveiről vagy a CDPR játékairól, soha nem létezett Hiúz iskola, hivatalosan legalábbis. Ezen a ponton kénytelenek vagyunk a fandom ingoványos világába kalauzolni titeket, ugyanis nem hivatalosan igen is létezik a szervezet a hardcore rajongóik fejében, sőt, még saját Wiki oldala is van. Az ITT elérhető történet szerint a School of the Lynxet Joël, Gaetan, Dragonfly, Lambert, illetve Keira Metz alapította az időközben szétszéledt Macska iskola romjain és hasonlóan az elődhöz, ők is karavánnal járják a vidéket és védik meg a kontinens világát. Habár nem valószínű, hogy a CD Projekt RED fejlesztői egy fanficből készítenének játékot, gáláns lépés lenne elismerni a rajongók erőfeszítéseit és átvenni ezt-azt a hivatalos kánonba. 

Egyébként benne van a pakliban, hogy a korábbi koncepciótól eltérően teljesen más történetvezetést kapunk és a Cyberpunk 2077-en felbuzdulva csak egy alap karakter áll majd rendelkezésünkre, akit teljes mértékben testre szabhatunk, eredettörténetét pedig mi alakítjuk. Egy új, eddig nem létező Witcher iskola behozatala pont passzolna ehhez a koncepcióhoz, így a fejlesztők is el tudnák különíteni az új játékot a régi trilógiától, plusz egyedibb, személyesebb élményt tudnának biztosítani a játékosoknak. Akárhogy is legyen, mi nagyon várjuk már az új infókat a játékról, reméljük ezúttal nem öt évig kell várnunk az első előzetes leleplezéséig. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!