Hivatalos: Új Witcher játékot jelentett be a CD Projekt RED

A stúdió ráadásul dobja a saját fejlesztésű REDengine-t és az Epic Games Unreal Engine 5 játékmotorját használja majd. 

A CD Projekt RED hosszú évekig élvezte a játékosvilág határtalan megbecsülését és szeretetét, a Cyberpunk 2077 botrányos megjelenése és félkész állapota azonban igencsak megtépázta hírnevüket. A fejlesztők persze igyekeznek mindent megtenni renoméjuk visszaállítása érdekében és gatyába rázni a játékot, az előző hónapban megjelent 1.5-ös frissítés például számtalan problémát orvosolt PC és konzolos fronton egyaránt. 

Azt egyébként már a Cyberpunk megjelenése előtt sejteni lehetett, hogy a lengyel csapat idővel vissza fog térni a sikerüket megalapozó Witcher játékokhoz, a minap pedig kisebb meglepetésre hivatalosan is leleplezték, hogy már dolgoznak a folytatáson. Sajnos a stúdió nem vitte túlzásba a bejelentést és csak egy hófödte hiúz alakú Vaják medált mutattak a sejtelmes „A Witcher - Egy új történet kezdete" szlogennel megspékelve. Ettől függetlenül a spekulációk már megindultak, egyesek teljesen új Vaják iskolára tippelnek, míg mások Ciri történetének folytatását vizionálják, sőt néhányan szentül hisznek benne, hogy a kaland egy párhuzamos univerzumban folytatódhat, vagy kezdődhet újra. 

Érdekesség, hogy a CD Projekt RED megválik a The Witcher 2 óta használt saját fejlesztésű REDengine-től is a jövőben és helyette az Unreal Engine 5-ön fejleszti az új Witcher játékot. Ehhez a lépéshez a stúdió több éves stratégiai partnerséget kötött a motort kiadó Epic Games-szel, melynek keretén belül a program továbbfejlesztésében is részt vesznek, hogy alkalmasabbá tegyék nyílt világú játékok futtatásához a jövőben. Az együttműködéssel kapcsolatban egyébként nem kell megijedni, a folytatás nem lesz Epic Games Store exkluzív PC platformon. 

Szerintetek egyébként miről fog szólni a következő Vaják kaland?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!