LoL: Egy egész ligát beszüntettek az orosz-ukrán háború miatt

LoL: Egy egész ligát beszüntettek az orosz-ukrán háború miatt

Közvetett módon, de beleszól a most is zajló orosz-ukrán háború a 2022-es MSI mezőnyébe.

2022. február 24-én magyar idő szerint a hajnali órákban indította meg az első hadműveleteket Oroszország Ukrajna ellen. A Riot Games League of Legends e-sportokért felelős csapata folyamatosan követi a nemzetközi eseményeket Európa keleti frontján, így kénytelenek voltak meghozni egy olyan döntést, amely egy újabb szomorú fejezet a világ legnépszerűbb MOBA videójátékának életében.

A 2022-es Legends Continental League (LCL) tavaszi szezonját határozatlan időre felfüggesztették, így a CIS régió biztosan nem kvalifikál csapatot a hamarosan induló 2022-es Mid-Season Invitational tornára. A döntéssel kapcsolatban a magyar e-sport rajongók számára ismert és elismert edző, a Unicorns of Love legendás figurája, Sheepy osztotta meg csalódottságát.

2021-ben a Unicorns of Love kisebb meglepetésre a 7-9. helyen zárt az év második legnagyobb nemzetközi tornáján. Vizicsacsi egykori csapata az MSI után a Worldsre is sikeresen kijutott, így a világ legjobbjai ellen bizonyíthattak Nomanzék. Az UoL számára ezzel a beszüntetéssel gyakorlatilag véget ért az év, mivel nincs lehetőség profi mérkőzéseket vívni jelen körülmények között. Az előző öt LCL szezon bajnokcsapata jelenleg a tabella 3-4. helyén foglal helyet, három győzelemmel és egy vereséggel. Ugyan a tavalyi szupercsapat játékosai közül senki sem maradt az egyesületnél, most is komoly esélyesként indultak harcba a nyolccsapatos ligában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: UoL Facebook

Kövess Minket!



Te követted tavaly az MSI eseményeit?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.