Ezekkel a kártyákkal megy neki az Intel az Nvidiának és az AMD-nek

Ezekkel a kártyákkal megy neki az Intel az Nvidiának és az AMD-nek

Pontos specifikációkat nem kaptunk, de így is sokat tudhattunk meg.

Hivatalosan is bemutatta Arc Alchemist asztali videokártyáját az Intel, amely várhatóan 2022 nyarán érkezik majd. Az ígéretek szerint a gyártó első VGA-ja tökéletes választás lehet azoknak, akik 1080p játékélményre vágynak.

Konkrét specifikációkat nem kaptunk viszont, azt viszont tudjuk, hogy egy „limitált kiadású változat" is a piacra kerül. Ez egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mit jelent. A videokimeneteket illetően a kártya egy HDMI és három DisplayPort csatlakozóval fog rendelkezni, a trailer videóban viszont furcsamód nem lehetett tápcsatlakozót találni a kártyán – valószínűsíthetően ezt szándékosan hagyták ki belőle.

A kártyából három variáns lát majd napvilágot, ezek az Arc 3, Arc 5 és Arc 7 kategóriába esnek, ebből utóbbi nyár elejére várható, illetve 16 GB GDDR6 videomemóriával, illetve 32 Xe maggal lesz felszerelve, míg a belépőszintű Arc 3 4 GB VRAM-mal, illetve 6 Xe maggal fog érkezni. Ezen kártyákkal szeretné felvenni a harcot az Intel az Nvidiával és az AMD-vel, azonban a pontos specifikációk, illetve benchmark-tesztek érkezéséig nem lehet egyértelműen megmondani, ez végül mennyire is fog sikerülni nekik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!