Vegyesek a visszajelzések a Morbius filmmel kapcsolatban

Vegyesek a visszajelzések a Morbius filmmel kapcsolatban

A kritikusok erősen lehúzzák, a közönség szerint viszont nézhető Jared Leto vámpírkalandja. 

A Sony annyira ragaszkodik a Pókember képregények megfilmesítési jogaihoz, hogy a Marvel MCU-ja mellett saját univerzum építésbe kezdett, amiben a legendás hálószövő ellenfelei kapják a főszerepet. A széria első darabjának szánt Venom szódával elment, a Vérontóra keresztelt második rész azonban már kissé kínos volt és a franchise következő darabjának számító Morbius sem produkált lehengerlő ovációt a premier előtti tesztvetítéseken. 

A Morbius egyébként a napokban debütált a külföldi és hazai mozikban és nagyon úgy tűnik, hogy az előzetesen megjelent iparági pletykák még finoman fogalmaztak. A Rotten Tomatoes oldalán például a film 17% áll a kritikusi értékelések alapján és a legtöbb vélemény szerint egy fájdalmasan unalmas és klisés, továbbá összeszedetlen alkotásról van szó, ami rövid úton szimplán érdektelenné válik és még Jared Leto elhivatottsága sem tudja megmenteni. Mindemellett sokan kifogásolják a vizuális effekteket és az operatőri munkát, ráadásul a rendező is igencsak sok savat kapott. 

A kritikusokkal szemben a közönség már egy picivel árnyaltabban fogalmaz és az értékelések átlaga 67% az oldalon, viszont a pozitív visszajelzések zöme a főszereplő színészt élteti és egy szimpla látványfilmként írja le az egészet. Hasonló a helyzet a Metacritic oldalán is, ahol 6,8-at mutat a mérleg, fellapozva azonban az IMDB közösségi értékelési felületét már más képet kapunk, ugyanis az összes szavazatot tekintve a Morbius csupán 4,9-et kapart össze több mint 10 ezer voks alapján. Az biztos, hogy Jared Leto ismét egy megosztó képregényfilmbe csöppent és nem lepődnénk meg, ha egy esetleges anyagi bukás esetén szimplán kiszállna az univerzumból, vagy csak kisebb mellékszerepeket vállalna a jövőben. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!