Bizonyítani akarta, hogy nem csal – végül saját magát buktatta le

Egy kamerát is beüzemelt, amin a monitorját is lehetett látni – azon meg azt, hogy épp csal.

Véletlenül saját magát buktatta le egy Call of Duty: Vanguard játékos. A CoD-streamer Kenjit egy nem hivatalos, pénzdíjas e-sport versenyt követően gyanúsították meg azzal, hogy nem megengedett segédprogramokat használ, melyet Kenji tagadott, igazát bizonyítva pedig webkameráját úgy állította be, hogy látszódjon rajta a monitora, ahogy éppen játszik.

Kenji csapata végül megnyerte a meccset, az ellenfelei azonban megóvták az eredményt. A szervezők a stream felvételét megnézve valami gyanúsat vettek észre: a mérkőzés egyik pontján ugyanis látni a kijelzőn a wall hack hatását, azaz ahogy különböző háromszögek mutatják, hol van éppen az ellenfél.

A botrány kirobbanása után előbb felvételt, később a csatornáját is törölte Twitchről Kenji, a következményeket azonban nem kerülhette el: a Checkmate Gaming ugyanis kitiltotta őt versenyeikről, ahol 2020 óta körülbelül 4 ezer dollárt nyert már. Ezen felül Kenji részt vett az egyetemi CoD-bajnokságán is, amely szintén végleges eltiltásban részesítette őt, ezen kívül 4 csapattársa sem versenyehez egy hosszú ideig.

„Kenji végleges eltiltásban részesül a College CoD League-ből" –áll a szervezők hivatalos közleményében. „Egyetemét, a Grand Canyon University-t kizárjuk a 2022-es szezonból, a többi játékos pedig a 2023-as szezon kezdetéig kitiltást kapott. Ezek a játékosok 2023-ban visszatérhetnek."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!