Életet mentett a Razer-fejhallgató

Életet mentett a Razer-fejhallgató

Köszönetet mondott a gyártónak az erősre tervezett eszköz miatt a gamer, aki valószínűleg anélkül nem élte volna túl az esetet.

Nagy valószínűséggel megmentette egy 18 éves kaliforniai fiatal életét egy Razer-fejhallgató. Az eszközt ugyanis egy kóbor golyó találta el, amely az ablakon fúródott át, a fejhallgatón irányt változtatva pedig az egyik falat is eltalálta. A hatóságok jelentése szerint személyi sérülés nem történt, az áldozat azonban fejfájásra panaszkodott.

„Üdv mindenkinek, aki ezt látja" – kezdte posztját egy Enough_Dance_956 nevű felhasználó múlt héten megosztott Reddit-posztjában. „Szeretnék kapcsolatba lépni valakivel a Razertől, hogy teljes szívemből köszönetet mondjak nekik. Szerda délelőtt körülbelül 10:30-kor egy kilőtt golyó törte át az ablakomat, és eltalálta a fejhallgatót, mely a fejemen volt. Ha az nem lett volna ennyire jó minőségű, valószínűleg 18 évesen már halott lennék. Bele sem merek gondolni, mekkora fájdalmat okozott volna ez a családomnak és a barátaimnak."

A tinédzser hozzátette, hogy a golyót az ágyán találták meg, az eset miatt a rendőrséget is értesítették. A posztot viszont április 1-je előtt nem sokkal osztotta meg, sokan így szkeptikusan fogadták a történetet, és meggyanúsították a fiatalt, hogy csak egy ingyenes fejhallgatót szeretne szimpátiából. Enough_Dance_956 ezért újabb fotókat osztott meg, amelyen egyértelműen látni a golyónyomot az ablakon, a lyukat a falon, illetve a megsérült fejhallgatót is. A képeket cikkünk végén is megtekintheted.

Az eset miatt megszólalt a Razer szóvivője is, akik szerint a cégnek nincs köze az esethez:

„Ez nem egy áprilisi tréfa, főleg nem a miénk. Felvettük a kapcsolatot a fiatallal, hogy megköszönjük neki, illetve egy másik fejhallgató átadása miatt is."

A Reddit-poszthoz még a Razer alapítója és vezérigazgatója, Min Liang-Tan is hozzászólt: „Whoa, ez őrült [helyzet]. Örülök, hogy jól vagy!". Arról sajnos nincs információ, hogy szándékos vagy véletlen esetről van-e szó, illetve hogy kézre kerítették-e a hatóságok az elkövetőt. Az alábbi képre kattintva megtkeintheted a képeket, melyeket a fiatal osztott meg az esetről.

Galériánk megtekintéséhez kattints a képre! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(képek forrása: Reddit (1. poszt2. poszt))

Galéria

Kövess Minket!



Te szoktál Razer-termékeket használni?