Metaverzum gyerekeknek: partnerséget kötött az Epic Games és a Lego

Metaverzum gyerekeknek: partnerséget kötött az Epic Games és a Lego

Részleteket ugyan nem árultak el, de nagy reményekkel várják a közös munkát a felek.

Közleményben jelentette be az Epic Games, hogy mindenben megegyezett a LEGO-val, és a két cég partnerséget kötött. A felek első közös projektje nem is kisebb cél lenne, mint egy olyan metaverzum megalkotása, melynek elsődleges célközönsége a gyerekek lennének.

A tervek egy olyan metaverzumot álmodtak meg, ahol a gyerekek biztonságban tudnak majd szórakozni egy virtuális világban. Ugyan több részletet már nem árultak el, azt gyorsan leszögezték, hogy ezt a biztonságot hogyan szeretnék elérni: tiszteletben tartanák a gyerekek magánszféráját, illetve a szülők is kapnának hozzáférést ezen virtuális élmények irányítására.

„A LEGO Csoport már közel egy évszázada szórakoztatja, illetve készteti kreativitásra mind a gyerekeket, mind a felnőtteket, és izgatottan várjuk, hogy együtt építsünk egy olyan teret a metaverzumban, amely szórakoztató, és a gyerekek és családok számára készült" - mondta Tim Sweeney, az Epic Games alapítója és vezérigazgatója.

Sweeney korábban olyat is nyilatkozott a metaverzumról, hogy szerinte ez egy olyan „online játszótér", ahol a jövőben akár videojátékokkal is lehetne játszani, illetve közösen is tudnánk filmeket nézni.

A bejelentésben az Epic azt írta, hogy az élményt szeretnék családbaráttá tenni, illetve bátorítanák is a gyerekeket, hogy merjenek valami újat alkotni. Arról jelenleg nincs információ, hogy ez a virtuális világ pontosan hogy nézne ki, illetve mikor is válna elérhetővé. 

A metaverzum szó jelentésére jelenleg még nincs egyértelmű definíció, de a legtöbbek egy olyan, virtuális terek hálózataként azonosítják, amely új módokon teszi lehetővé az online világban való kapcsolattartást. Maga az ötlet önmagában közel sem egy biztonságos hely gyerekeknek, ezért ez egy újabb akadályt gördít az Epic és a Lego elé, hogy saját ötletüket gyerekbaráttá tudják tenni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!