2 milliárd dolláros befektetésből építhet metaverzumot az Epic Games

2 milliárd dolláros befektetésből építhet metaverzumot az Epic Games

A szédületes összeg a LEGO Group mögött álló KIRKBI-től és a Sony háza tájáról érkezett. 

Előző héten igencsak izgalmas hírekkel jelentkezett az Epic Games, ugyanis partnerséget kötöttek a LEGO-val, hogy egy kifejezetten gyerekeknek szánt metaverzumot hozzanak létre. Sajnos további részleteket nem árultak el a felek, az Epic vezérigazgatójának számító Tim Sweeney viszont úgy fogalmazott, hogy izgatottan várják a közös munkát és a családbarát virtuális tér megépítését.

A projekt következő felvonása meglepő módon már el is kezdődött  és az Epic Games nemrég bejelentette, hogy a LEGO Group mögött álló KIRKBI befektetőcég és a Sony Group Corporation 2 milliárd dollárt invesztál a vállalat  készülő metaverzumába. A hivatalos sajtóközlemény szerint a felek egyenlő arányban osztoznak az összegen, az Epic Games piaci helyzete azonban nem változik és továbbra is Sweeney marad a vállalat irányítója. 

A bejelentés kapcsán a Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida azt nyilatkozta, hogy az Epic szakértelmét és erőteljes játékmotorját kombinálva a Sony technológiájával új távlatokat tudnak nyitni a digitális szórakoztatásban, legyen szó sporteseményekről vagy más virtuális kezdeményezésekről. A szóban forgó trend iránt egyébként egyre nagyobb az érdeklődés az elmúlt néhány évben és a világ tech óriásai semmiféleképpen sem szeretnének lemaradni az új őrületről. A Facebookot irányító Mark Zuckerberg például fényes jövőt jósol a metaverzumnak és cégét is átnevezte Metára, illetve a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella az Activision Blizzard rekordösszegű felvásárlásakor úgy fogalmazott, hogy a videójátékoknak kulcsszerepük lesz a metaverzumos platformok létrehozásában. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti egyébként csatlakoznátok egy metaverzum platformhoz?

  • 67 %
  • 33 %