Nevezz a nemzeti selejtezőre és vegyél részt a 30 000 dolláros CEE Champions versenyén!

Nevezz a nemzeti selejtezőre és vegyél részt a 30 000 dolláros CEE Champions versenyén!

18 ország 32 csapata versenyezhet a CEE Champions következő szezonjában, amelyen két csapat képviseli majd Magyarországot.

Idén visszatér a CEE Champions közép-kelet-európai bajnokság, ahol 18 ország összesen 32 csapata versenyezhet majd a megnövelt, 30 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért. Ezúttal is nemzeti selejtezőkről jutnak be a résztvevők, Magyarország 2 csapatot indíthat a kvóta szerint.

Nemzeti selejtező

A nemzeti selejtező első szakasza mindenki számára nyílt, két ilyen esemény lesz Magyarországon április 19-én és 21-én 18:00-tól. Ezeken a szabályok szerint olyan csapatok vehetnek részt, melyeknek 3/5 játékosa az adott nemzetiséghez tartoznak, ezesetben magyarok. A nyílt körben Bo1 egyenesági kiesés lesz a formátum, míg a zárt selejtezőben a résztvevők legfeljebb fele meghívott is lehet, a bejutottaknak pedig vigaszágas-kiesési rendszerben kell megküzdenie a két kiadó helyért – az első kör Bo1, utána minden meccs Bo3.

További információkért és a jelentkezésért az alábbi linkeket érdemes megnézni:

1. nyílt selejtező jelentkezés (április 19.)
2. nyílt selejtező jelentkezés (április 21.)

CEE Champions

A CEE Championson május 14-től június 7-ig fog küzdeni 32 csapat, akiket nyolc négyfős csoportra osztanak. Ez a szakasz Bo1 GSL-rendszerben történik és két-két felállás jut tovább csoportonként. A rájátszásban egyenesági kiesés lesz, Bo3 mérkőzésekkel. A teljes versenyt online bonyolítják le a szervezők.

A versenyt legutóbb 2021 őszén az ukrán Run or Die nyerte meg, akik 10 000 dollárral lettek gazdagabbak. Az akkori két magyar induló a Budapest Five és a Békéscsabai E-Sport Egyesület voltak: előbbi a rájátszás első körében esett ki 9-16. helyen, utóbbi harmadik lett abban a csoportban, ahol az ukrán bajnokok is szerepeltek, így nem jutott ki onnan.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!