Az Elder Scrolls retró darabjai is Steamre költöznek

Az Elder Scrolls retró darabjai is Steamre költöznek

Nem támogatja tovább saját kliensét a Bethesda, ezért is döntöttek a váltás mellett.

Közel egy évtizede már, hogy a Bethesda a The Elder Scrolls-sorozat első két részét, az Arena-t, illetve a Daggerfall-t ingyenes porgramokként elérhetővé tette saját weboldalán, illetve a közelmúltban saját kliensükben, a Bethesda Launcherben is. A klienst azonban nem támogatja tovább a fejlesztőgárda, így úgy döntöttek, hogy a két játékot a továbbiakban a Steamen találhatjuk majd meg.

Április 27-étől így „átköltöztetheted" a Bethesda launcherében megvásárolt játékaid a Valve platformjára. Ebbe a két Elder Scrolls-játékon kívül beletartozik még a Wolfenstein: Enemy Territory, a Creation Kits for Fallout 4, illetve a Skyrim SE is.

Az Arena 2004, míg a Daggerfall 2009 óta tölthető le ingyenesen a Bethesda weboldaláról, ráadásul olyan változatban is, amely teljes mértékben független bármilyen játékklienstől (a Wolfenstein: Enemy Territory esetében ráadásul a forráskódot is megosztották). A legelső Elder Scrolls-játékok a maiaktól egy-két elemükben eltérnek, a világot például játékmenet közben is folyamatosan generálja. Ha viszont már türelmetlenül várod a hatodik rész megjelenését, a Daggerfall az, ami a – pletykák szerint – a legjobban hasonlít majd az új játékra, a szóbeszéd szerint ugyanis az új játék egyik helyszíne az a Hammerfell is lehet, ahol a Daggerfall során is járhatunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!



Játszottál már a múltban az Elder Scrolls-sorozat első részeivel?