Új AR-játékot dob piacra a Niantic – de minek?

Új AR-játékot dob piacra a Niantic – de minek?

Újabb olyan játékot készített el a fejlesztőgárda, amely félig telefonunk kijelzőjén, félig pedig a valóságban játszódik.

Bejelentette legújabb kiterjesztett valóság-alapú telefonos játékát a Niantic. A Pokemon GO-t, illetve a Pikmin Bloomot is elkészítő csapat ezúttal egy saját programot dobott a piacra, mely játék a Peridot nevet kapta, ebben pedig saját kisállatunkat kell felnevelnünk telefonunk kijelzőjén.

A kibővített valóságon alapuló mobiltelefonos játékok úttörője kétségkívül a Pokemon GO volt, amelyről sok hírt is olvashattunk népszerűségének csúcsán, azóta viszont már jóval kisebb a játékosközössége. Azóta több AR-játékot is a piacra dobtak, többek között a Harry Potter: Wizard Unite, illetve a The Witcher: Monster Slayer is abban egyezett a Pokemon GO-val, hogy mind egy-egy licencelt univerzumot elevenített meg, az adott sorozat kedvelőit be is tudta vonzani, de nem volt egyik se túlzottan hosszú életű.

A Niantic legújabb játékában ezeket a kisállatokat ugyanúgy peridotoknak hívják (vagy röviden dotok), ezek pedig minden játékos esetében teljesen egyediek lesznek mind megjelenésükben, mind személyiségükben is. Ha pedig felnőttek, akkor más peridotokkal párba állva új lények is születhetnek. Folyamatosan értesít majd minket a játék, hogy mit szeretne kisállatunk, beleértve például azt is, ha éhes, szomjas, vagy ha azt szeretné, ha elvinnénk sétáltatni. A kiterjesztett valóságnak hála ugyanis nemcsak egy leprogramozott háttér előtt láthatjuk peridotunkat, hanem a telefon kameráján keresztül láthatjuk például abban a környezetben is, ahol mi magunk is vagyunk fizikailag.

A játék a tervek szerint még 2022 áprilisában jelenne meg iOS-re és Androidra is, ennél pontosabb dátumot azonban nem tudunk. Ha viszont mindenképpen ki szeretnéd próbálni a játékot, akkor a fejlesztők weboldalán elő is tudsz regisztrálni, akik e-mail üzenetben értesíteni is fognak, ha a játék elérhetővé vált Magyarországon is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!



Te ki fogod próbálni a Peridot-ot?