EU Masters 2022 tavasz: 5 játékos, akire mindenképpen érdemes odafigyelni

EU Masters 2022 tavasz: 5 játékos, akire mindenképpen érdemes odafigyelni

Az LEC már befejeződött, így minden tekintet a ma startoló EU Masters csoportköreire szegeződhet.

Sajnos a Play-in szakasz nem úgy alakult, ahogy azt a magyar rajongók várták. Az EU Masters főtáblájára nem jutott be a Zero Tenacity és mumus100, így magyar érdekeltség nélkül indulnak el a csoportkörök küzdelmei. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne értelme árgus szemekkel követni az eseményeket, sőt mindenképpen ajánlott már a mai nap odaülni a magyar stream elé. A rengeteg drop mellett, ami a lolesports.com oldalán vár, valódi sztárjátékosok csatáit nézhetitek élőben anyanyelveteken. Az alábbiakban öt játékossal ismerkedhettek meg röviden, akikre érdemes odafigyelni a következő napokban és hetekben!

Martin "Rekkles" Larsson (Karmine Corp)

Természetesen nincs olyan forgatókönyv, amelyben ne kapná meg a főszerepet az európai League of Legends egyik legnagyobb alakja. Rekkles számára a csalódást keltő G2-s szezonok után ismét itt a lehetőség, hogy megmutassa az ERL régiók legjobbjai ellen mire is képes, ha csúcsformában játszik. A Karmine Corp 2021-ben mindkét EU Masters szezont megnyerte, most is jó esélyekkel indulnak harcba a bajnoki címért.

Óscar "Oscarinin" Muñoz Jiménez (Fnatic TQ)

Mindössze 18 éves a spanyol liga frissen megválasztott MVP-je, aki az egyik legnagyobb szupertehetségnek számít Európában. 25 mérkőzést játszott Oscarinin az idei szezonban a FNTQ színeiben, mindössze 3-at veszített el eddig. Jayce-szel egyszerűen parádés számokat hoz, a 8-0-s mérleg és 5,61-es KDA jól tükrözi, hogy ezt a karaktert bizony el kell venni a spanyol fenegyerektől.

Kang "Haru" Min-seung (X7 Esports)

Mi sem mutatja jobban az EU Masters mezőnyének erősségét, mint az, hogy egy korábbi világbajnok is feltűnik a játékosok között. Haru neve a 2017-es Worldsről lehet ismerős, ugyanis tagja volt a világbajnoki címet besöprő Samsung Galaxy keretének. Igaz, hogy csak egyetlen meccsen került a kezdőötösbe az év legnagyobb versenyén, azonban csereként folyamatosan segítette a csapatát, így megérdemelten ünnepelhetett Rulerékkel a színpadon.

Frederik "Guubi" Mortensen (BISONS ECLUB)

Óriási hajrával egészen a dobogó második fokáig menetelt a spanyol rájátszásban a BISONS ECLUB. Főleg az alsó ösvényes páros volt a nagyon fontos győzelmek alapja, ugyanis Guubi és Oscure duója cseppet sem szokványos kombókkal keserítette meg az ellenfelek életét. Elég csak annyit tudnotok a 22 éves dánról, hogy Aphelios és Jinx után Seraphine-nel játszott a legtöbbször, de előkerült nála Nasus, Xerath, Ziggs és Soraka is. Ilyen előjelek mellett garantáltak az izgalmak minden BSO mérkőzésen.

Tomasz "Eścik" Skwarczyński (GamerLegion)

Ha ismerős a német bajnokcsapat középső ösvényesének neve, az nem a véletlen műve. A 20 éves lengyel idéző 2020-ban a K&H MNEB második évadában az Illés Akadémia Spirit csapatában harcolt a magyar mezőnyben, alig két év leforgása után már az egyik kiemelt csapatban klikkelget az EU Mastersben. Az IAS-ben is megmutatta, hogy mindig lehet rá számítani, ugyanis inkább a csapat érdekeinek rendeli magát alá. A gyilkosságok helyett beéri a támogatásokkal, csak a győzelmet az ő ötöse szerezze meg.

Az EU Masters egy AGO ROGUE vs Vitality.Bee összecsapással indul ma 16:00-kor, találkozunk a magyar közvetítésen!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri az első Bo1-et: AGO ROGUE vagy Vitality.Bee?