Starfield: 5 dolog, amit már biztosan tudunk a Bethesda RPG-játékáról

Starfield: 5 dolog, amit már biztosan tudunk a Bethesda RPG-játékáról

Ha minden igaz, még az idei évben kipróbálhatjuk a játékot.

Ha minden a tervek szerint halad, 2022. november 11-én jelenik meg PC-, illetve Xbox Series X|S-konzolokra a Bethesda akció-szerepjátéka, a Starfield. Hosszú ideje – egészen pontosan 2018 óta – várnak már rá a rajongók, a várakozás pedig ha lassan, de kezd a végéhez érni.

Ennek alkalmából össze is gyűjtöttünk 5 információt a készülő játékról, hogy pontosan mire is számíthatunk majd a Bethesda készülő projektjétől. Bár keveset tudunk még róla, de igyekeztünk a biztos(nak tekinthető) elemeket összegyűjteni.

Egy elképesztően nagy, nyílt világban leszünk kalandorok

A Starfield a tervek szerint egy gigantikus nyílt világot fog a játékos rendelkezésére bocsátani, amelyről a Bethesda csak úgy nyilatkozott, hogy „elég nagy ahhoz, hogy ha egy barátodnak beszélsz róla, az nehezen fogja elhinni neked". A különböző bolygók, galaxisok mind a az úgynevezett „Beépített Rendszerek" égisze alá tartozik, ahol egyik feladatunk lehet például, hogy felfedezzük ennek a hatalmas univerzumnak minden rejtélyét.

Több nagyváros is vár majd ránk emellett

A Bethesda egy-két apróbb infómorzsát elhintett már arról, hogy három nagyobb világot is tervez a játékba:

  • Akila City: Az emberek itt mind szabadok és függetlenek lesznek.
  • Neon City: A város egy olyan vízforrás mellé épült, ahol a halászok rájöttek, hogyan tudnak egy bizonyos halfajtából kábítószert előállítani.
  • New Atlantis City: Az egyesült kolóniák otthona.

Elképzelhető még az is, hogy olyan bolygók is lesznek a játékban, amelyek önmagukban egy egész várost is alkotnak, ez azonban nem megerősített információ.

Nem leszel egyedül (ha szeretnél)

A játékban meglesz a lehetőségünk, hogy kalandjainkat társaságban tudjuk megélni – a fejlesztők több módon is igyekeznek majd ezt a lehető legrealisztikusabbá tenni, például egy adott szituációra valósághűbben fognak reagálni mind tettekkel, mind kimondott szavakkal. Kíváncsian várjuk, ezt a részét hogyan fogják megvalósítani. Azt már a Bethesda megerősítette, hogy több, mint 150 ezer hangfájlt vettek fel a játékhoz, csak a párbeszédekhez. Összehasonlításképpen: a Fallout 4 esetében ez a számláló 111 ezer, míg a Skyrim esetében 60 ezer.

A (nem annyira távoli) jövőben játszódik, ahol nem csak emberekkel találkozhatunk

A játék 2310-ben játszódna a tervek szerint, azonban ez nem azt jelenti, hogy minden teljesen high-tech lesz, egy kicsit valósághűbb elképzelés mentén próbálták megvalósítani az életet az űrben. Állítólag Todd Howard, a Bethesda igazgatója még Elon Musk cégénél, a SpaceX-nél is tett egy látogatást, hogy ihletet tudjon meríteni, valamint képet kapjon arról, hogy hogyan is nézhet ki az űrutazás szűk 300 év múlva.

Ekkora időt ugorva a jövőbe viszont előrevetíti, hogy akkor nem csak emberekkel találkozhatunk utunk során. Lesznek bizony különböző űrlények is, akik közül ugyan néhány faj akár a barátunk is lehet, emellett viszont akár horrorfilmekbe illő szörnyekkel is találkozhatunk. Például Akila City falain kívül az Ashta nevű fajjal is találkozhatunk, akiket úgy írt le a fejlesztőgárda, mint „a vérfarkasok és a velociraptorok egyfajta keveréke".

10 éve készül a játék – 10 évig pedig szeretnék is megtartani

Egy ekkora univerzumot megalkotni bizony hosszadalmas munka. Todd Howard szerint ugyan az érdemi munka a Fallout 4 megjelenése után, 2015 végén kezdődött el, a játék nevét már 2013-ben bejegyzték, és korábban is voltak tervek hasonló program elkészítésére. Ha idén el is készül a Starfield, akkor is 9-10 éve dolgozik már rajta a Bethesda, a megjelenés után viszont nem szeretnék egyből elengedni a kezét. Szintén Howard nyilatkozta azt, hogy szeretnék, ha a játék kiállná az „idő próbáját", ezért megjelenés után még hosszú ideig számíthatunk új tartalmakra, kiegészítőkre, amelyekkel még tovább bővülne ez az így sem kicsi játék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te ki fogod majd próbálni a Starfieldet?