Legendák is lehetnek torzsiék, ha legyőzik ma a FaZe-t

Legendák is lehetnek torzsiék, ha legyőzik ma a FaZe-t

Kicsit körülményes a rendszer, hogy a 3-4. helyről ki jut a Major top 16-ba, de torzsiék még ma közelebb kerülhetnek hozzá.

Az EU RMR A harmadik napján nagy meglepetésre nem a NAVI és a FaZe, hanem az őket legyőző Heroic és BIG jutottak tovább 3-0-s állással a legendák közé a PGL Major Antwerpen top 16-jába. Az első kiesők is megkerültek ebben a fordulóban, ők a GamerLegion és a QUAZAR, akiket a Dignitas és a Unique élt túl. A versenyben maradt 12 csapat számára még 3-3 hely kiadó a mai és a holnapi nap során, a papírforma azonban már felborult, nehéz lenne megmondani kik is lesznek a végén a befutók.

A magyar rajongók számára torzsi miatt kedves MOUZ már 2-1-re áll az RMR-on, miután az első fordulóban legyőzte őket az OG, de a következő két Bo1-ben felülkerekedtek a Quazaron és az Outsidersön is. Ma azonban jóval nagyobb falatot kell lenyelniük, ha tovább szeretnének jutni, ugyanis a BIG ellen vereséget szenvedő FaZe lesz az ellenfelük. Karriganék tegnap nem voltak valami túl meggyőzőek, de nem szeretnénk elvenni tabseN és Krimbo érdemeiből, mert a FaZe azért nem kínálta tálcán ezt a 2-0-ás szériagyőzelmet. Azt nehéz lenne megmondani, hogy a MOUZ képes lesz-e hasonlóra a FaZe ellen ma este 18:30-tól, de a BIGtől sem várta senki ezt a mutatványt, bármi megtörténhet.

Az RMR egy másik nagy sztorija a SAW, akiktől előzetesen mi sem vártunk sokat, de a portugálok 2-1-re állnak a csoportban és a forze ellen Bo3-ban akár össze is hozhatják a továbbjutást – a fnatic ellen legalábbis voltak annyira meggyőzőek. A NAVI a Vitality ellen játszik ma, ez csak úgy mint s1mpleék tegnapi, Heroic elleni találkozója, akármelyik irányba mehet még, de miután mindkét csapat biztos továbbjutónak számít papíron, csak egyetlen dologba kavarhat bele. Ugyanis a három csapat, akik ma továbbjutnak, tehát a MOUZ-FaZe, a NAVI-Vitality és a SAW-forZe győztesei közül ketten is legendák lesznek.

Ennek a lebonyolítása nem éppen a legnézőbarátabb megoldás, de lényegében az egyikük seedelés alapján automatikusan legend spotot kap, a másik két csapat pedig játszik a negyedik helyért egy meccset még. A MOUZ nem kaphatja meg az automatikus legend spotot a 3. hellyel a Buchholz-rendszer alapján, hanem vagy a NAVI, vagy a forZe vagy a Vitality ellen kell ezt kiharcolniuk, tehát a többi meccs eredményének függvénye. Ez a plusz mérkőzés szedán 12:45-től lesz.

A kiesés szélén lévő csapatok között jelenleg három olyan név is van, akiket korábban a papírforma alapján közelebb tettünk volna az élbolyhoz, ők az Outsiders, az OG és a fnatic. Ők hárman jelenleg 1-2-re állnak, de nem szabad elfelejteni, hogy csakis Bo1-eket játszottak eddig, ahol könnyebb meglepetést okozni. A fnaticnak ez talán lehet mentség: a GamerLegion elleni győzelem és a Heroic elleni vereség papírforma, a SAW portugál játékosait azonban senki sem látta jönni. Az Outsidersnek viszont az esetek jelentős hányadában meg kellene vernie egy BIG-et vagy egy MOUZ-t, de ez nem jött össze nekik. Az OG-t pedig a forZe lepte meg egy hosszabbításig tartó találkozón, ez elnézhető, mi is veszélyes csapatként hivatkoztunk rájuk, akik akár oda is érhetnek a Majorre, ha nem vigyáznak vele a nagyobbak. Viszont az Outsidersnek, az OG-nek és a fnaticnak ma nem szabad kikapnia a jóval gyengébb ellenfelektől, mert az kiesésessel és heteken át tartó fejvakarással jár majd.

Kiemelt meccsek

14:45 - NAVI vs Vitality
18:30 - FaZe vs MOUZ

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!