Dupreeh-clutch vetett végett torzsiék Major álmainak

Dupreeh-clutch vetett végett torzsiék Major álmainak

A MOUZ mellett az OG is csomagolhat, nem jutottak ki a PGL Major Antwerpenre.

A Vitality 2-1-re nyert a MOUZ ellen a PGL Major Antwerpen európai A RMR-ján, ezzel a francia–dán ötös kiharcolta a továbbjutást, míg torzsiék búcsút inthetnek a belga versenynek. Ezzel egyidőben az Eternal Fire két szoros pályán felülkerekedett az OG-n, ezért nexáék is lemaradnak majd az év legnagyobb versenyéről.

A Vitality–MOUZ találkozó jól indult az egerek számára Nuke-on, a kezdeti 8:3-as hátrányt 8:7-re tudták felhozni a T-oldalon, többek között torzsi ace köre miatt. A folytatásban pedig frozen és JDC voltak azok, akik folyamatosan több ellenfelet is képesek voltak eltakarítani az útból, a MOUZ magyar AWP-se pedig egy lehetetlennek tűnő 4k-val járult hozzá a 16:13-as győzelemhez. Dust 2 már más történet volt, mert ugyan a félidő első felében magabiztosan irányították az eseményeket CT-ként, de a 9:3-as eredményt a 15. körre visszahozta 9:6-ra a Vitality. A fordulás után pedig nem igazán engedte el a gyeplőt a francia–dán ötös, ZywOo és dupreeh vezetésével rövidre zárták a pályát 16:11-nél. Sok hiba volt mindkét oldalon, de főleg a MOUZnál – torzsi nem talált impactet a scouttal T-oldalon.

A széria utolsó pályáján, Mirage-on folytatták apEXék a Dust 2-es a teljesítményt: CT-oldalon 10:3-ra is vezettek egy ponton, ami bőven elég lett volna arra, hogy szétzilálják a MOUZ-t, de végül 10:5-ös, még mindig fölényes félidővel kellett beérjék. A második félidőben a CT-oldalra kerülő MOUZnak kellett volna valami hasonlót alkotnia, de ez nagyon lassan jött. Először 9:10-ig kapaszkodtak, majd innen 15:9-ig engedték nyújtozkodni a Vitality-t többek között ZywOo reménytelennek tűnő clutch köre miatt. Torzsi Dust 2 második fele óta nagyon csendes volt, ekkor kezdett ismét felébredni és a comeback alatt 4k-t is hozott az AK-val, hogy életben tartsa csapatát. Volt egy rizikósabb kör, amikor pisztolyokkal majdnem nyertek ZywOoék, de ezt még sikerült túlélnie a MOUZnak. 15:14-nél azonban ismét vegyes vásárlásra futotta csak a Vitalitytől és ezúttal torzsiék képtelenek voltak elkerülni a szomorú véget, amit dupreeh AK-val szerzett gyors 1v3 clutch győzelme hozott el. A pálya így 16:14-re, a széria 2-1-re billent a Vitality felé, akik contenderként nagy nehezen, de kijutottak Antwerpenbe.

Az EU RMR A utolsó mérkőzéseit a délelőtti győzelmek fényében a NAVI és a forZe, valamint az Outsiders és a SAW játsza, ezek a cikk írásának pillanatában is zajlanak. Előbbi meccs tétje az utolsó legend spot, de az eredménytől függetlenül már mindkét csapat ott lesz a Majorön, csak nem mindegy melyik szakaszában. Utóbbi mérkőzés azonban a kijutásról szól, a vesztes csomagolhat.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!