Elutasította a munkaidőben Pokémonokra vadászó rendőrök keresetét a bíróság

Elutasította a munkaidőben Pokémonokra vadászó rendőrök keresetét a bíróság

Igen rövid idő alatt utasította el kérvényüket a bíróság.

Korábban mi is beszámoltunk annak a két Los Angeles-i rendőrnek az esetéről, akiket azért rúgtak ki munkahelyükről, mert munkájuk elvégzése helyett a Niantic népszerű AR-játékával, a Pokémon GO-val játszottak.

Az eset még 2017-ben történt, amikor egy üzlet kirablása miatt erősítést kért néhány rendőr, a később kirúgott két kolléga azonban erre nem reagált. Először még azzal védekeztek, hogy nem hallották kollégájuk rádióüzenetét, mert az „túl hangos" volt, emiatt járművük videofelvételeit is ellenőrizték, itt derült ki, hogy épp arról beszélgettek, hogy a közelben felbukkant egy Snorlax, ezt követően is a Pokémonokról beszélgettek. Kezdetben tagadták, hogy a lényt akarták volna levadászni, később azonban elismerték, hogy erről van szó, 2018-ban így felmondtak nekik a Los Angeles-i Rendőrkapitányságon.

Két nappal ezelőtt, 2022. április 20-án azonban a Kaliforniai Legfelsőbb Bíróság elé vitte az ügyet a két kirúgott rendőr. Keresetükben azt az indoklást adták meg, hogy kirúgásuknál nem jártak el körültekintően a feletteseik, illetve nem is a rablásról való bejelentéssel párhuzamosan Pokémon GO-ztak. A bíróság azonban szinte azonnal el is utasította a keresetüket, szerintük ugyanis minden létező felvételt megtekintettek, és teljes meggyőződéssel bocsátották el őket állásukból.

Tanulság: előbb a munka, aztán a szórakozás, főleg ha az ember közfeladatot ellátó szervezetnél dolgozik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!