LoL: Rekordok Amerikában, összeállt az MSI 2022 mezőnye

LoL: Rekordok Amerikában, összeállt az MSI 2022 mezőnye

Ami nem sikerült Inspirednek az LEC-ben, egyből összejött az LCS-ben.

A G2 Esports hatalmas meneteléséről ódákat zengenek, caPséknek 12-0-s győzelmi sorozattal sikerült felérni Európa csúcsára. Hasonlóan nagy vágtával gázolt át a mezőnyön az Evil Geniuses az Egyesült Államokban, az LCS legújabb bajnoka egy 9-0-t repesztett az utolsó három Bo5-ös szériájában. Az EG és a GAME sikereivel kialakult az MSI 2022-es mezőnye, az első félév legnagyobb világversenye május 10-én startol magyar közvetítéssel.

Evil Geniuses, az LCS 6. bajnokcsapata, az új rekorder

2013 tavasza óta rendezik meg Észak-Amerika legrangosabb League of Legends bajnokságát. Eddig csak a TSM, a Cloud9, a CLG, a Team Liquid és a 100 Thieves mondhatta el magáról, hogy sikerült bajnoki címet ünnepelnie az NA LCS-ben. Ehhez a társasághoz csatlakozott az EG, akik a valaha volt leggyorsabb amerikai döntőben mosták le a Szurdokból a 100T együttesét.

  • Top: Impact (koreai)
  • Jungle: Inspired (lengyel)
  • Mid: jojopyun (kanadai)
  • ADC: Danny (amerikai)
  • Support: Vulcan (kanadai)

Inspired a Rogue-gal elvérzett Európában a legfontosabb Bo5-ben, az EG-vel rögtön sikerült csúcsra törni. Vulcan zsinórban harmadik tavaszi döntőjét húzta be, de a legnagyobb nyertes Danny, aki mindössze 18 évesen az MVP-díjat is bezsebelte.

MSI 2022-es csoportjai

Az EG vs TL után kisorsolták a három csoportot a Mid-Season Invitational idei kiírásában.

  • "A" csoport: T1 (koreai bajnok), DetonatioN FocusMe (japán bajnok), Saigon Buffalo (vietnami ezüstérmes, a GAME nyerte meg a VCS-t, de ők a Sea Games 31-en képviselik Vietnamot, így lemaradnak az MSI-ról), Team Aze (latin-amerikai bajnok)
  • "B" csoport: Royal Never Give Up (kínai bajnok), PSG Talon (csendes-óceániai bajnok), RED Canids (brazil bajnok), Istanbul Wildcats (török bajnok)
  • "C" csoport: G2 Esports (európai bajnok), Evil Geniuses (észak-amerikai bajnok), ORDER (óceániai bajnok)

A CIS-régió nem ad csapatot az MSI-ra, ezért a tavalyi évhez hasonlóan 11 szervezet játszhat majd az idei tornán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az EG továbbjut a csoportjából az MSI-on?