Üzlet: Elon Musk megvette a Twittert, egyből elszaporodtak a mémek

Üzlet: Elon Musk megvette a Twittert, egyből elszaporodtak a mémek

Bődületes összeget fizet ki a Tesla elnök-vezérigazgatója a közösségi platformért.

Másfél héttel ezelőtt röppent fel a hír, hogy Elon Musk kivásárolná a részvényeseket, így egyedüli tulajdonosként birtokolná az egyik legnagyobb közösségi platformot. A Twitterhez kapcsolódó adás-vétel úgy tűnik, hogy nem ütközik akadályba, ugyanis a 11 tagú vezetőségi döntés értelmében 44 milliárd dolláros, azaz nagyjából 15,3 billió forintos ajánlata megállja a helyét. A világ jelenleg leggazdagabb emberének nettó vagyonát 273,6 milliárd dolláron jegyzik, ennek a hatalmas összegnek a hatodát fekteti most be.

Szólásszabadság és a Twitter

„A szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter az a digitális főtér, ahol az emberiség jövőjének szempontjából releváns kérdésekről vitákat bonyolítanak le." - írta Musk a Twitter profilján.

A szakértők szerint nem egészséges, hogy egy ekkora platform egyetlen személy irányítása alá kerül, aki a legfontosabb döntéseket saját hatáskörében elbírálhatja. Ahogy a Facebook felett ott őrködik és figyeli a felhasználók minden mozdulatát Mark Zuckerberg, úgy a Twitter hamarosan Musknak lesz az a felülete, ahol százmilliók egyeznek majd bele abba, hogy az adataikat továbbítsák az üzletembernek. Hogy pontosan milyen fékeket és ellensúlyokat vezet majd be Musk, mekkora cenzúrával találkozhatnak a szélsőségesebb nézeteket valló profilok, valamint lesz-e tömeges Twitter-elhagyás, ezekre a választ a következő hetek és hónapok adják majd meg.

Musk üzlete és a mémek

Ahogy bejelentették hivatalosan a Twitter felvásárlását, azonnal elszaporodtak az "Elon Musk should buy..." mémek.

Az 50 éves befektető döntése alapjaiban mozgatja meg a közösségi média világát, mind politikai, mind gazdasági értelemben, a várható következményeket azonban nehéz még jelenleg megtippelni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: 

Kövess Minket!



Neked van Twitter-fiókod?

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.