Kibannolta a streamert a Twitch, aki ezután lövöldözéssel fenyegetőzött

Kibannolta a streamert a Twitch, aki ezután lövöldözéssel fenyegetőzött

Az ügy sajnos akár egy veszélyes precedenst is teremthet a Twitchen.

Narcissawright egy ismert névnek számít a speedrunner-közösségben, aki leginkább Legend of Zelda: Ocarina of Time-végigjátszásaival tette le a névjegyét. Március 21-én azonban azzal került be a hírekbe, hogy végleges kitiltásban részesült Twitchről, felnőtt tartalom közvetítése miatt, amellyel egyértelműen megszegte a platform Felhasználási feltételeit.

Egy azóta már törölt Twitter-posztban Narcissawright azzal fenyegetőzött, hogy végez saját magával, illetve mindenkivel, aki a Twitchnél dolgozik! Ennek, illetve a végleges kitiltás ellenére – nem kis meglepetésre – egy hét múlva már arról kapott hírt, hogy enyhítették az eltiltását.

Március 29-én már arról számolt be Twitter-oldalán, hogy a Twitch határozata szerint végleges eltiltását 22 naposra enyhítik, azaz március 21-éhez képest 22 nap múlva visszatérhet a lila platformra. Ez már csak azért is meglepő, mert később Narcissa közzétett (egy azóta szintén törölt képet), hogy két további Twitch-fiókra is van, melyet ugyanúgy bannoltak határozatlan időre, ezzel pedig azt üzenve, hogy megpróbálta kijátszani a kitiltását.

Narcissa újságírói kérdésre elmondta, hogy a fenyegetőzést nem gondolta komolyan, valamint fegyvere sincs, amivel ezt végre tudta volna hajtani. Az ügy azonban nagyon veszélyes és egyben szomorú precedenst is adott sajnos. Ez ugyanis azt sugallja, hogy – még ha véletlenül is tiltották ki meztelenkedésért – lövöldözéssel fenyegetve el lehetne érni bármit is. Olyan üzenetet is adhat ez a többi streamernek, amely könnyen komoly veszélyeket is okozhat, ha a Twitch nem veszi azt komolyan. Ha pedig a fenyegetéstől el is vonatkoztatunk, és pusztán a kitiltás okára fókuszálunk, a Twitch platformját nem csak nagykorúak nézik, sok közöttük a kiskorú is, akik számukra közel sem megfelelő tartalommal talán nem épp ilyen formában kellene találkozniuk, főleg nem először.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!