Különleges film készül az egyik legnépszerűbb videójátékos műfajról

Különleges film készül az egyik legnépszerűbb videójátékos műfajról

Elmesélik a teljes történetét és a legnagyobb királyok sem hiányozhatnak majd a felhozatalból.

Találóbb nevet alig adhattak volna a dokumentumfilmnek, hiszen az 1970-es évektől kezdődően a belső nézetes lövöldözős videójátékokat bemutató alkotás egyszerűen csak az FPS: First Person Shooter címen válik majd elérhetővé. Az alapvető koncepció szerint az alkotásban az FPS-ek kialakulásáról, az első játékoktól igyekeznek majd bemutatni hogyan jött létre ez a stílus és miként lett ilyen sikeres. Ebben számos nagynevű fejlesztő, dizájner, professzionális játékos és szakértő is szerepet kap, akik felidézhetik emlékeiket és kifejthetik majd véleményüket, néhány a legnagyobbak közül: John Romero (id Software társalapító), Warren Spector (System Shock, Thief, Deus Ex), Cliff Bleszinki (Unreal Tournament, Gears of War), Randy Pitchford (Gearbox társalapító), Scott Miller (3D Realms társalapító). Természetesen számos ismert cím is helyet kap majd benne, de emellett biztosan lesznek olyan különlegességek, melyeket csak kevesen vagy hazánkban például szinte egyáltalán nem ismernek. A történelem részét képezik még a meghatározó karakterek, akik a történetekben fontos szerepet töltöttek be, de ugyanígy képet kapunk a legendás fegyverekről vagy éppen pályákról is.

Nem egy rövid filmre kell számítani, ugyanis az előzetes információk szerint nagyjából 3 órát ölel majd fel a teljes epizód, miközben olyan játékokról hullott le a lepel, mint a Wolfenstein 3D, a Doom, a GoldenEye, a Half-Life, a Halo és a Call of Duty, hogy csak néhányat említsünk meg a publikusak közül. A témák között tényleg minden szerepel, a beszélgetések során elhangzik, hogy milyen volt a munka a kultikus játékokon, miként váltak ezen ötletek közül egyesek halhatatlanná, a korabeli LAN-partik, a modderek munkája, a speedrunok, a versenyek és minden egyéb, ami hatással volt erre a zsánerre.

Az FPS dokumentumfilm egyébként egy Kickstarter kampány keretein belül valósult meg és, mint kiderült még ebben az évben, pontosabban az utolsó negyedévében megtekinthető lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!