Budapesten ért véget az Országos Gaming Expo

Ez történt az utolsó OGEX állomáson.

Az OGEX karaván már hetek óta járta az országot és április 1-jén és 2-án Budapestre érkezett. Ugyan a tavaszi idő egy kicsit visszavett, de a gaming és e-sport programok, a társasjátékok, a VR-élmények és a YouTuberek mind rátettek még egy lapáttal, hogy a budapesti állomás méltó lezárása legyen a programsorozatnak. 

A teljesen ingyen látogatható rendezvényen mindenki kipróbálhatta a legjobb, legújabb videojátékokat, a legmodernebb VR-technológiákat, a legszórakoztatóbb társasokat, a leggyorsabb verseny szimulátorokat, de arra is lehetőségünk volt, hogy kipróbáljuk magunkat e-sportolóként, megnézzük megvan-e bennünk az, ami a sikerhez kell.

A játékokon túl számtalan program várta az érdeklődőket a színpadnál is, melynek a műsorvezetője Kiss Imi és Kaci volt. A helyszíneken pedig igencsak színes társaság fogadta a vendégeket. A hazai gamer és videós világ legismertebb arcai tették tiszteletüket. Itt volt Unfield, Isti, Kovács Zsolti, IceBlueBird, ZsDav, DoggyAndy, Owen McKendry és Dave a KD csapatból. A színpadon folyamatosan mentek a játékok, a beszélgetések és persze a kvízek során a közönség is csatlakozhatott.

Az OGEX 22 E-sport Open FIFA 22 országos bajnokságának a lezárása egy elképesztő budapesti LAN show keretein belül történt meg és végül egy új tornagyőztes született. A két utolsó városi döntőt egyébként szintén ezen a napon tartották meg, azokból a párharcokból DVSC_Kondakor és AngelAttika jutott be a főtáblára. A csoportmérkőzések során aztán az első szenzációt a Puskás játékosa, Darksmoke szolgáltatta, 6:1-es vereséget mért ugyanis silenceiskey90-re, aki ezt követően fel is adta a küzdelmeket, így minden ellenfelének járt a 3:0-ás eredmény és a 3 pont is. Végül itt az A csoportban Gardabenya teljesített a legjobban, ő 10 ponttal lett csoportelső, másodikként pedig DVSC_tooFrez ment tovább. A B jelű kvintettben az MTK-ból Gódor Donát bizonyult a legjobbnak (szintén 10 ponttal), mögötte az egy körrel a vége előtt már továbbjutó 9 pontos – azóta megkapta az Év E-sportolója 2021 díjat is sportszimulációs kategóriában – Boresz zárt.

C csoportban Kondakor a reggeli győzelmét követően nagyot játszott, meg is nyerte az ötösét, másodikként pedig az utolsó fordulóban az Illés Akadémia Spirit e-sportolója B3rti11 jutott a legjobb nyolc közé, miután egy mindent eldöntő összecsapáson felülmúlta a veszprémiek legjobbját, xTrueGunnerx-t. A negyedik csoport élére TheBoy állt a maga 9 pontjával, őt héttel követte a DVSC-ből GrislyJam. Ekkor ők egy gólgazdag 3:1-es meccset játszottak és a végén az előbbi úriember örülhetett.

A történethez hozzátartozik, hogy technikai probléma árnyékolta be az első napot, így mentálisan is komolyan igénybe vette a játékosokat az esemény, ezért minden egyes meccsnek ebből a szempontból hatványozottan nagy értéke volt a továbbjutás szempontjából.

A legjobb nyolc között aztán szinte mindegyik párharc sima volt, kivéve egyet:

  • TheBoy 4:0 B3rti11
  • GodorDonat 0:1 DVSC_tooFrez
  • DVSC_Kondakor 2:3 DVSC_GrislyJam
  • DVSC_Kondakor 0:3 DVSC_GrislyJam
  • GodorDonat 1:3 DVSC_tooFrez
  • TheBoy 2:1 B3rti11

A közvetített mérkőzésen tényleg kiélezett és nagy csatát vívott egymással a két fél, ahol az első mérkőzést Gardabenya nyerte, majd Boresz egyenlíteni tudott, a harmadik találkozó pedig hosszabbításban dőlt el.

  • Boresz 3:1 Gardabenya
  • Boresz 1:2 Gardabenya
  • Boresz 3:2 Gardabenya

Az elődöntők aztán ismét szorosra sikeredtek, de mindkét esetben elmondható, hogy az első mérkőzésen nyerő játékos ellenfele elfáradt, bár tooFreznek egy fokkal jobban sikerült a második felvonás, ámbár a döntőbe jutás végül csak álom maradt számára.

  • Boresz 0:2 DVSC_GrislyJam
  • Boresz 1:2 DVSC_GrislyJam
  • DVSC_tooFrez 0:3 TheBoy
  • DVSC_tooFrez 3:2 TheBoy

A két csalódott vesztes mégis fel tudott még pörögni és az egyik legélvezetesebb párharcot hozták tető alá a helyosztón. A bronzot, így végül az újfent fordítani képes Boresz zsebelhette be a hosszabbítás után:

  • Boresz 2:1 DVSC_tooFrez
  • Boresz 0:1 DVSC_tooFrez
  • Boresz 2:1 DVSC_tooFrez

A finálé viszont egy nagyon magabiztos és egy, az utolsó pillanatig harcolni vágyó fiatalember meccsét hozta. GrislyJam ugyanis élete egyik legjobb játékát hozta, nagyszerűen adogatott, uralta a meccseket és ellentmondást nem tűrően szerezte meg élete egyik legkomolyabb trófeáját. GrislyJam a BO5-ös döntőben összesítettben vesztett meccs nélkül lett az OGEX abszolút bajnoka.

  • DVSC_GrislyJam 1:0 TheBoy
  • DVSC_GrislyJam 2:1 TheBoy
  • DVSC_GrislyJam 2:1 TheBoy

Itt sokáig egálra állt a mérkőzés, a 85. percben aztán egy belöbbölt labdát kapásból 11 méterről rúgott a kapuba GrislyJam és ezzel végérvényesen eldöntötte az első hely sorsát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!