Egész izgalmas lett volna az elkaszált Deus Ex mozifilm

Egész izgalmas lett volna az elkaszált Deus Ex mozifilm

A Human Revolution játékra épülő projekt sajnos a rendező távozása miatt nem valósult meg. 

A videójátékos filmadaptációk virágkorukat érik az elmúlt néhány évben, sajnos azonban néhány projekt még a tervezőasztalon elhasalt.  Ilyen volt a Square Enix üdvöskéjének számító Deus Ex franchise filmes feldolgozása is, amit még a 2010-es évek közepén szeretett volna megvalósítani a CBS. Az alapkoncepció szerint a Deus Ex: Human Revolution játék kiterjesztéseként szolgált volna a mozi és Adam Jensen karakterének mélységét feszegették volna benne. 

Az előkészületek egész jól haladtak és a stúdió megnyerte rendezőnek C. Robert Cargillt és Scott Derricksont, utóbbi azonban otthagyta a munkálatokat, hogy a Doctor Strange filmen dolgozhasson, így a filmet szépen csendben elkaszálták. A projekt nemrég a Prime Universe Productions egyik igazgatója, Scott Kinney rángatta ki a feledés homályából, aki interjút adott az USA Todaynek és az alábbiakat nyilatkozta. 

Nagyon szomorú vagyok, hogy a CBS elengedte ezt a filmet, mert úgy gondolom Scott remek munkája miatt a Deus Ex lehetett volna az első jó videójátékos filmadaptáció. A Doctor Strange-nek a Deus Ex filmnek kellett volna lennie, mivel az emberfeletti témakör jól átültethető a nagyközönség számára egy akciódús kalandfilmbe. Csak cseréljük le a misztikumot transzhumanizmusra és megvan minden összetevő egy olyan filmhez, ami korának legjobb, vagy legrosszabb alkotása lett volna."

Mindemellett Kinney megosztotta a félkész forgatókönyv egy részletét, ami alapján a film igencsak izgalmasnak ígérkezett volna. Érdekesség. hogy a készítők szorosan együttműködtek a játékfejlesztőkkel és a szövegkönyvvel kapcsolatban és a visszaemlékezés szerint mindenki boldog volt, így különösen fájó, hogy a projekt a kukában landolt. Ha szeretnétek beleolvasni a forgatókönyvbe, azt ITT tudjátok megtenni. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek készülhet még mozifilm a Deus Ex játékokból?

  • 50 %
  • 50 %