Konzol-exkluzív lehet a következő Need for Speed-játék?

Konzol-exkluzív lehet a következő Need for Speed-játék?

Ha igazak a hírek, akkor kevés platformra jelenik meg a népszerű sorozat legújabb része.

Érdekes pletykák láttak napvilágot a legújabb Need for Speed-játék kapcsán. Belsős információkra hivatkozva állította ugyanis a Giantbomb-portál egyik műsorában, a Grubbsnax-ben Jeff Grubb, hogy az Electronic Arts még az idén piacra dobná népszerű autóversenyzős játéksorozatának legújabb részét.

„Az idén jön a következő Need for Speed... ez igaz, a játék valamikor novemberben jelenhet meg." - mondta Grubb. „Ha egy olyan rajongó vagy, akinek megvan valamelyik a következő generációs konzolok közül, ez a hír neked szól: a játék csak ezen konzolokra jelenik meg, másikra nem."

Ha a hír igaznak bizonyul, az az EA felfogásában egy változást hoz. 2021-ben ugyanis a kiadó elhalasztotta a következő NfS-játék megjelenését, a fejlesztőgárda pedig csatlakozott a Battlefield 2042-n dolgozó csapathoz. Amikor pedig még a Criterion Games az új Need for Speed-játékon dolgozott, az egyik szóvivő még azt nyilatkozta, hogy a játék 2023 márciusában jelenik meg, és a következő mellett a jelenlegi generációs konzolokra is megjelenne. A sorozat eddigi két utolssó része, a 2017-es Payback és a 2019-es Heat PS4-re, Xbox One-ra és PC-re jelent meg.

Grubb a legújabb játék PC-s változatáról nem beszélt, arról viszont szót ejtett, hogy a helyszín Miami lehet, ebben viszont nem volt már biztos.

Az EA 2020 februárjában bízta meg ismét a Criterion Games-et a Need for Speed-játékok fejlesztésével. A stúdió leginkább a Burnout-sorozat által ismert, de a 2010-es Hot Pursuit-ot és a 2012-es Most Wanted-ot is nekik köszönhetjük, emelett a 2013-ban megjelent Rivals munkálataiba is besegítettek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál játszani valamelyik Need for Speed-játékkal?