Will Smith 10 éves kitiltást kapott az Oscar-gáláról

Az Amerikai Filmakadémia így büntette a színészt, amiért felpofozta Chris Rock műsorvezetőt. 

Előző héten az elmúlt néhány év legnagyobb Oscar-gála botrányát hozta össze Will Smith, aki egy félresikerült poén után felsétált a színpadra és nemes egyszerűséggel megpofozta a műsorvezető Chris Rockot. Az incidenst rendkívül nagy port kavart a médiában és a szakmán belül is, Jim Carrey például igencsak markánsan fogalmazott és ha vele fordult volna elő hasonló szituáció, bilincsben vitette volna el a támadót és egy szép kis pert is akasztott volna az elkövető nyakába. 

Az Amerikai Filmakadémia egyébként már korábban bejelentette, hogy nagyon komolyan veszik az incidenst, mivel az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban a zéró tolerancia elvét követik, ezért vizsgálatot indítanak Smith ellen. Meg is indultak a találgatások, hogy milyen sors várhat a színészre és egyes szaklapok azt vizionálták, hogy akár el is vehetik tőle a Richárd király főszerepéért frissen megkapott arany szobrocskát is. Valószínűleg ez már nem történik meg, ugyanis a szervezet igazgatótanácsa nemrég összeült és úgy határozott, hogy Will Smith 10 évig nem vehet részt az Oscar-gálán és az akadémia további rendezvényein. 

A döntés után egyébként nem sokkal megszólalt a színész is és röviden annyit nyilatkozott, hogy elfogadja és tiszteletben tartja az akadémia döntését. Smith ettől függetlenül továbbra is kaphat Oscar-díj jelöléseket és még meg is nyerheti azokat, egy ilyen botrány után azonban elképzelhető, hogy senki sem akar már dolgozni vele egy darabig. Nem ez lenne az első eset, hogy egy filmsztár karrierje parkolópályára kerül egy incidens után, Johnny Depp például viharos válása miatt volt kénytelen távozni a Warner Bros. produkcióiból, ráadásul az elmúlt néhány évben új szerepeket sem kap már. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek a botrány megtörheti Will Smith karrierjét?

  • 58 %
  • 42 %