Bréking: Felvásárolták a Tomb Raider  és a Deus Ex fejlesztőit

Bréking: Felvásárolták a Tomb Raider és a Deus Ex fejlesztőit

Hatalmas összeget tettek le az asztalra a három vállalatért.

Alig néhány órája jelentette be az Embracer Group, hogy 300 millió dollárért, azaz nagyjából 107 milliárd forintért felvásároltak három videójátékokat fejlesztő stúdiót. A svéd székhellyel rendelkező mamutcég alá 2021 decemberében 101 darab belsős stúdió és kiadó tartozott, ez a szám bővült a mai nappal további hárommal. A legfrissebb zsákmány az Eidos-Montréal, a Crystal Dynamics és a Square Enix Montreal, ez a három vállalat felelt azért, hogy Lara Croft kalandjai megelevenedtek a képernyőkön, hogy a Deus Ex és a Legacy of Kain kultjátékként vált a történelem részévé, valamint azért is, hogy a mobilokon felbukkanhatott a 47-es ügynök.

Néhány izgalmas részlet a hatalmas üzletről

A decentralizált modell csak egy dolog, ami miatt egyre nagyobb sikereket ér el az Embracer Group. Phil Rogers, a Square Enix elnök-vezérigazgatója elárulta, hogy az új tulajdonos megengedi az új partneri szerződések megkötését, amely hozzásegítheti a fejlesztőket, hogy továbbra is az egyedülálló szórakoztatás megteremtésén” dolgozhassanak.

  • A három felvásárolt stúdió nagyjából 1100 alkalmazottat foglalkoztat
  • A Földön összesen nyolc helyszínen vannak állomásaik ezeknek a cégeknek
  • A Tomb Raider játékokból világszerte összesen 88 millió példány fogyott, a Deus Ex 12 millió darabos eladással büszkélkedhet
  • Összesen 50-nél is több videójáték szerepel a három fejlesztő portfoliójában

Ti várjátok már a legújabb, újgenerációs Tomb Raidert, amit a Crystal Dynamics fejleszt?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már a Rise of the Tomb Raiderrel?