Egyedi folytatás – Doctor Strange az őrület multiverzumában filmkritika

Egyedi folytatás – Doctor Strange az őrület multiverzumában filmkritika

Úgy tűnik, Sam Raimi rendezőnek sikerült felkavarnia a Marvel-moziverzumot.

A Pókember: Nincs hazaút rendesen megkavarta a Marvel-moziverzumot és a fináléban lezajló ősi varázslat megnyitotta a kapukat a képregényekben már rendesen kivesézett alternatív valóságok felé. A Doctor Strange az őrület multiverzumában nevéhez híven el is merül ezen világok rejtelmeiben és Sam Raimi rendező egy olyan alkotást tett le az asztalra, ami úgy újítja meg a franchise-t, hogy közben hű marad annak alapelveihez és hangulatához. A filmet ugyan csak holnap kezdik el vetíteni a magyar mozikban, a PC Guru spolermentes kritikájából pedig eldönthetitek, érdemes-e beülni rá. 

A szakmai sajtó egyébként zömmel pozitívan nyilatkozik az alkotásról és a film jelenleg 79% áll a Rottentomatoes oldalon, a kritikák pedig dicsérik Sam Raimi rendezését, továbbá a látottak furcsaságát és a hátborzongató horror elemeket. A kisebb számban lévő negatív vélemények szerint a történettel vannak néhol gondok, illetve a párbeszédek és a narráció több helyen is szájbarágósra sikerültek. Ettől függetlenül úgy gondoljuk, a Marvel rajongók számára kötelező darab lesz a Doctor Strange 2, plusz azok számára is érdekes lehet, akik egy látványos, mégis nem mindennapi akciófilmre vágynak. 

Az előrejelzések szerint egyébként a film előreláthatólag 200 millió dolláros nyitóhétvégét produkál majd Amerikában, világviszonylatban 500 millió dollárt hozhat az első pár napban, a végösszeg pedig 1 milliárd körül állhat meg. Nagy érvágás a Marvelnek, hogy az alkotás elhasalt több közel-keleti ország cenzúrahivatalánál, ráadásul a frissen napvilágot látott információk alapján a kínai mozikban sem jelenhet meg, ami több százmilliós veszteséget jelent. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!