A kínai cenzorok is lecsaptak a Doctor Strange 2-re

A kínai cenzorok is lecsaptak a Doctor Strange 2-re

A film nem valószínű, hogy bemutatásra kerül az országban.

Pénteken érkezik a hazai és nemzetközi mozikba a Marvel legújabb üdvöskéjének számító Doctor Strange az őrület multiverzumában, melyben kiderül, hogy milyen következményei vannak az MCU-ra a Pókember: Nincs hazaút történései. A filmet őrületes hype övezi az egész világon, vannak olyan országok azonban, ahol nem kerül bemutatásra, mivel a Xochitl Gomez által alakított America Chavez karaktere nyíltan leszbikus, ami törvénysértőnek számít a bolygó azon zugában. 

Chavez orientációja miatt egyébként benne volt a pakliban, hogy a film Kínában is elvérzik a döntéshozók asztalán, ráadásul az országban tabunak számít a boszorkányság témája is, ami Wanda Maximoff szereplése miatt újabb rossz pontnak számít. A sejtések be is jöttek és Doctor Strange legújabb kalandjai a nemrég napvilágot látott információk alapján kihagyja a kínai mozikat, így a Marvel pedig több százmillió dollár bevételtől esik el. 

Hivatalos indoklás ugyan nem érkezett, azonban több külföldi szakmai hírportál arról számolt be, hogy az alábbi nyitójelenet negatív visszhangot váltott ki az országban lakóknál. Első ránézésre semmi kivetnivalót nem látni a felvételeken, 1:14-nél azonban egy pillanatra feltűnik a The Epoch Times nemzetközi hírlap egyik árusító bódéja, az újság pedig korábban nyíltan kritizálta a Kínai Kommunista Pártot, ami elég indokot ad a hatalom gyakorlóinak, hogy lecsapjanak a filmre. 

Kína egyébként igencsak irtózik a Marvel filmektől az elmúlt néhány évben, az Örökkévalók például a rendező, Chloe Zhao nyilatkozatai miatt került feketelistára, Tom Holland legutóbbi Pókember mozijában pedig úgy érezték a cenzorok, hogy a fináléban szereplő Szabadság-szobor túlságosan hangsúlyos szerepet kap. Valószínűleg a Marvel további projektjei is hasonló fogadtatásban részesülnek majd és a helyi közönség nem láthatja hivatalosan a Thor: Szerelem és mennydörgés, továbbá a Fekete Párduc: Wakanda, légy áldott! mozikat sem. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti várjátok már Doctor Strange legújabb kalandjait?

  • 67 %
  • 17 %
  • 17 %