Több értesülés szerint is megkezdődött egy új Mafia-játék fejlesztése

Több értesülés szerint is megkezdődött egy új Mafia-játék fejlesztése

Ezen kívül távozik a Hangar 13 vezetője, Haden Blackman is a stúdiótól.

Megerősítette a 2K Games, hogy Haden Blackman, aki régóta a Mafia-játékokról ismert Hangar 13 stúdió elnöke volt, távozik a stúdiótól. A távozásáról szóló közlemény a Kotaku értesüléseivel nagyjából egyidőben vált publikussá, a portál szerint ugyanis a Hangar 13 megkezdte a munkálatokat egy új Mafia-játék fejlesztése kapcsán, mely még a korai szakaszban jár.

„Vegyes érzésekkel osztjuk meg a híreket a Hangar 13 vezetésében történő változásairól." – áll a 2K Games sajtóközleményében. „Haden Blackman távozik a stúdió éléről, emellett pedig a céget is elhagyja, hogy új kihívásokat keressen. Hálásak vagyunk neki a munkáért, amelyet a Hangar 13-ért végzett, hogy a stúdió több Mafia-játékot is el tudjon készíteni. Amiben pedig Haden segített, azt visszük tovább a következő években. Támogatjuk alkalmazottainkat céljaik elérében, Hadennek pedig a legjobbakat kívánjuk a jövőben."

Blackmant Nick Baynes váltja az elnöki székben, aki 2018-ban csatlakozott a Hangar 13-hoz. Azonban nem csak ő távozik a stúdiótól: Matthew Urban működésért felelős igazgató is elhagyta a H13-at. A Kotaku értesülései szerint a váltásnak érdemi köze van az új Mafia-játékhoz, attekintetben legalábbis, hogy a stúdió több projektet is lelőtt a közelmúltban, ezek pedig legalább 53 millió dollárjába kerültek a kiadó Take-Two-nak. A pletykák szerint ezt szeretnék elkerülni a legújabb Mafiával is, amely a Nero kódnéc alatt fut, illetve feltehetőleg a trilógia egyik előzménye lenne. A tervek szerint a játék ráadásul Unreal Engine 5-ben készülne el, nem pedig azzal a motorral, amelyet a Mafia III Definitive Edition is használt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lesz sikere az új Mafia-játéknak?