2022-ben minden eddiginél nagyobbra is nőhet a videójáték-ipar

2022-ben minden eddiginél nagyobbra is nőhet a videójáték-ipar

Óriási növekedésen mehet át az ipar 2022-ben, persze ha nem szól közbe semmi váratlan.

Mennyire is nagy a videójáték-ipar napjainkban? A kérdés lehet, nem csak költői, a rövid válasz rá mindenesetre ez: „Nagyobb, mint valaha." A Newzoo jelentése szerint a nagyobb szereplők rekordot is beállíthatnak idén, ugyanis 2022-ben 203,1 milliárd dollár (kb. 73 539 milliárd forint) is lehet a cégek, kiadók, fejlesztők éves bevétele – összehasonlításképpen, ez Magyarország GDP-jének (bruttó hazai termék) 131%-a.

Az idei lenne ráadásul az első olyan év, amikor a bevételi számláló egyáltalán a 200 milliárd dolláros határt is átlépné. Igaz, 2018-ban az idei évben még 230 milliáárd dollárt jósolt a Digi-Capital, de a koronavírus-világjárvány hatásai ezen iparra is rányomta bélyegét. A legnagyobb növekedésen ráadásul a konzolos piac esthet át, de a PC-s játékok után járó bevételek is 1,9%-kal lehetnek nagyobbak, mint tavaly. Ha így is lesz, az asztali számítógépekre kiadott játékok után 41 milliárd dolláros bevételre tehetnek szert a kiadók. Az öreg kontinensen, Európában ez még nagyobb lehet, itt ugyanis nagyobb arányban játszanak az emberek számítógépről, mint konzolról, összehasonlítva például Észak-Amerikával.

Minden növekedésnek azonban van egy „vesztese" is, ezek pedig a böngészős játékok lesznek, a játékosok ugyanis egyre inkább mobiltelefonon játszanak, főleg ahogy a világban egyre több helyen térnek vissza az emberek home office-ból a munkahelyükre dolgozni, illetve ahogy az oktatásban is visszaállnak mindenhol jelenlétire. Ugyanígy Kínában is visszaestek ezek a számlálók, a trend pedig nem valószínű, hogy 2024-ig változni fog.

Ez igaz az idei évben várt növekedésre is, a Newzoo pedig hozzátette, hogy 2024-ig biztosan ki fog tartani, amikor 222,6 milliárd dolláros lesz a becsült bevétel. A Newzoo jelentése teljes egészében ezen a linken, angolul olvasható el

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen konzolon, platformon játszol legszívesebben?

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.