18

Elmúltál már 18 éves?


/
Szoros meccsen nyert 3-0-ra az ONYX a PTE PEAC ellen

Szoros meccsen nyert 3-0-ra az ONYX a PTE PEAC ellen

Az ONYX a felső ágon, a PTE PEAC az alsó ágon folytathatja a TippmixPro CS:GO Masters küzdelmeit az A-csoportban.

ONYX győzelemmel indult TippmixPro CS:GO Masters csoportköre hétfő este, miután a Bo5 szériában 3-0-ra megverték a nyílt selejtezőkről érkező PTE PEAC csapatát. Ennek köszönhetően boditoék mindössze egyetlen meccsre vannak attól, hogy bejussanak a döntőbe, de ehhez két hét múlva még lesz pár szava a Team Plague és a Lenovo Legion Honvéd közti mérkőzés győztesének is. A PTE PEAC veresége ellenére még odaérhet a döntőbe, de ezt a kvalifikációhoz hasonlóan az alsó ágról kell elérjék.

A tegnap esti mérkőzés előtt Ancient és Overpass került ki a pályák közül a Bo5-ös vétóban, ezen felül csak a pályák sorrendjén variálhatták a csapatok. Ezért Vertigon kezdődött a meccs, az ONYX választásán, ahol ők is bizonyultak erősebbnek, miután 11:11-nél a CT-oldalon játszó boditoék felé billent a mérleg és így elrohantak a pályával, 16:12.

Inferno következett, ami egy végtelenül szoros küzdelmet szült, számtalan gbk és Celestial clutch-csal. Az ONYX tűnt a jobb csapatnak a második félidő elején, de a PTE PEAC volt az, aki végül elérte a pályapontot 15:14-nél. A befejezés azonban nem jött össze nekik ekkor, mert hibás kommunikáció miatt nem a kittel rendelkező ember kezdte szedni és lejárt az idő. A hosszabbítás már az ONYXról szólt, 18:15-ig mentek el, mire a T-oldalon játszó PTE beszúrta első és egyben utolsó körét: 18:16-nál újabb gbk clutchra lett volna szükség a remény életbentartására, de ez már nem jött össze neki, így 19:16-ra nyert az ONYX.

Mirage következett, ahol az ONYX már a szériagyőzelemért játszott. Az ONYX választásán a CT-ben kezdő PTE PEACé volt az irányítás az első félidőben, de az ONYX szorosan követte őket a néha kaotikussá váló körökben is. A 9:6-os előnyt azonban nem tudta győzelemre fordítani a PTE, a második félidőben lejátszott 11 körből mindösszesen egy támadásuk járt sikerrel, így 16:11-re nyert az ONYX a pályán, 3-0-ra a szériában.

A TippmixPro CS:GO Masters csütörtökön folytatódik a B-csoport nyitómeccsével, ahol a Budapest Five és az Illés Akadémia Spirit csapnak össze egymással 18:00-tól egy Bo5 keretein belül. A mérkőzést természetesen élőben közvetíti az Esport1 szakértőkből álló csapata az Esport1TV Twitch csatornáján.

2022-ben visszatért a Magyar E-sport Szövetség és az Esport1 szervezésében a TippmixPro CS:GO Masters, Magyarország első felelős ligarendszerű Counter-Strike: Global Offensive tornája. A bajnokságban kizárólag jogi személyiséggel rendelkező csapatok és csak 18 éven felüli versenyzők vehetnek részt. Az összecsapások tisztaságáért a HUNESZ független versenybírói és a legbiztonságosabb ESEA-szerverek felelnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!