Hirdetés

Több, mint 130 ezer autót hívott vissza a Tesla, "hála" az AMD-nek

Több modellt is súlyosan érint a probléma.

Hirdetés

Több, mint 130 000 autót hívott vissza a Tesla azok problémás viselkedése miatt. Sokan panaszkodtak ugyanis az érintőképernyős kijelző problémáira, melyet az autókba szerelt processzor túlmelegedése okozott. A problémát igyekezték orvosolni egy frissítéssel is, melyben a 2022-es Model 3 és Y, valamint a 2021-es és 2022-es Model X és S is érintett.

„A gyorstöltés, vagy az arra való felkészülés során a processzor hűtése nem minden esetben működött megfelelően, amely hőmérséklete magasabb értékeket is elért, emiatt a működése lelassult, vagy leállt" – áll a visszahívás közleményében. „A lassabb működés miatt pedig a kijelző is lassabban, vagy egyáltalán nem működött."

A Tesla tavaly óta AMD Ryzen-alapú chipsetekkel szereli fel az autókat, a közlemény viszont nem tért ki arra, hogy az új processzor miatt fordulnak elő ezek a problémák. Panaszok azonban érkeztek már, például a lecsökkent maximális vezetési távolságra is, mely alacsonyabb volt a Ryzen-processzorokkal felszerelt modellek esetében, mint a régebbieknél, melyek még az Intel Atomot használják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • TheElf 5 napja
    Ahol alacsony fogyasztás kell, és beágyazott rendszer (mások is kifejezetten gyenge procikat használnak) ott érdekes választás az x86 (CISC), itt lehetne valami nagyon energiahatékony ARM core...
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés