A Streaming háborút figurázza ki következő különkiadásában a South Park

A Streaming háborút figurázza ki következő különkiadásában a South Park

A sorozat gyártásáért felelős Trey Parker és Matt Stone a koronavírus után egy picit könnyebb témához nyúlt. 

A koronavírus világjárvány hatására a nagyobb stúdiók és gyártócégek felismerték a streamingben rejlő lehetőségeket és az elmúlt néhány évben a Netflix babérjaira törő különböző platformok rendesen elszaporodtak. A jelenséget idővel elkezdték a streaming-háborúként emlegetni és az olyan platformok, mint a Disney+, HBO Max, Amazon Video Prime, vagy Paramount+ hatalmas összegeket ölnek a saját gyártású és exkluzív produkciókba, hogy lekörözzék a konkurenciát, továbbá megindult az árverseny is a felhasználók kegyeiért.

Bevallom őszintén, az átlagembernek nehéz dolga van, mivel mindegyik platform rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, a végén pedig könnyen ott találhatjuk magunkat, hogy legalább három helyre kell fizetnünk az ízlésünknek megfelelő tartalomért. A téma annyira égető, hogy a South Park készítéséért felelős Trey Parker és Matt Stone úgy határozott, hogy a következő különkiadást a streaming-háborúnak szentelik. Az epizód ironikus módon exkluzívként érkezik a Paramount+-ra június 1-én, ahová az alkotókat a 2027-ig szóló, 900 millió dollár értékű ViacomCBS-es szerződésük köti. A részt stílusosan, egy Cartman hisztivel jelentették be. 

A South Park eddig négy különkiadást adott ki, melyek szürreális módon dolgozták fel a pandémiát és a legutóbbi két alkotás formabontó módon, felnőttként mutatta be a négy jóbarátot. A jövőben Stan örökölte apja függőségi hajlamát és online whiskey tanácsadóként dolgozik, miközben egy holografikus Amazon Alexával él kapcsolatban. Kyle átvette Mr. Mackey szerepét a fiúk általános iskolájában és nevelési tanácsadó lett, Kenny pedig egy Elon Musk szerű excentrikus tudós-milliárdos lett, akinek rejtélyes halála adja az alapkonfliktust. A legmeghökkentőbb változáson meglepő módon Eric esett át és az egykori rosszcsont felnőtt fejjel idilli életet él rabbiként, ráadásul van egy felesége és két kicsi gyereke is. A végkifejlet természetesen felülírja ezt a jövőt és megkapjuk a széria talán legszívbemarkolóbb jelenetét, ami még a szőrös szívű rajongókat is ellágyította. Csak remélni tudjuk, hogy a frissen belengetett folytatás legalább ennyire keserédes lesz. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!