A DOOM játékokat készítő John Romero kiadja emlékiratait

A DOOM játékokat készítő John Romero kiadja emlékiratait

A szakember könyve felöleli fiatalkorát, az is Software megalapítását, illetve a John Carmackkal való összeveszést is. 

Az FPS játékok egyik legendájának és a korai DOOM, Quake és Wolfenstein játékok megalkotójának számító John Romero nemrég hivatalosan bejelentette, hogy kiadja emlékiratát, ami egész életét és szakmai múltját is felöleli. A könyv a Doom Guy: Life in First Person nevet kapta és a leírás alapján jobban megismerhetjük családja történetét is, nagyapja például rasszista volt, aki nem nézte jó szemmel szülei vegyes házasságát, egyik nagymamája Mexikóban üzemeltetett bordélyházat, édesapja pedig alkoholista volt. Ilyen háttérrel sokan elvesznek a rendszerben, a fejlesztő azonban a saját erejéből hódította és formálta saját képére az általunk ismert világot.

Az előreláthatólag jövőre érkező könyv könyv ezen kívül részletesen kitér majd az John Carmackkal való összezördülésére is, ami végül Romero 1997-es távozásához vezetett az id Software-től. 

A fejlesztő egyébként 2016 óta visszatér néha a DOOM franchise-hoz és legutóbb egy teljesen új pályát készített a második felvonáshoz, ami az One Humanity" nevet kapta. Érdekesség, hogy a szakembert nem a pénzszerzés, hanem a jótékonyság motiválta, ugyanis az 5 eurós eladások bevételét teljes egészében Ukrajna lakosságának és az ország Vöröskereszt szervezetének ajánlotta fel. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!