Twitchen közvetítette ámokfutását a buffalói lövöldöző

Twitchen közvetítette ámokfutását a buffalói lövöldöző

A platform hamar lelőtte a közvetítést, viszont még így is sokan látták a mészárlást és a klipek elárasztották az internetet. 

Tegnap délután tragédia történt a New York állambeli Buffalo városában, amikor egy katonai felszerelésben lévő fiatal férfi lövöldözni kezdett egy szupermarketben és 10 emberrel végzett, továbbá három vásárlót megsebesített. Az elkövetőt viszonylag hamar, még az öngyilkossági kísérlete előtt elfogta a helyi rendőrség és a 18 éves Payton Gendronként azonosították, aki a bűntett helyszínétől pár órára élt és a mészárlás előtt egy 180 oldalas manifesztót tett közzé a 4chanen, melyben elismerte mire készül. A férfi motivációjáról is beszámolt és elmondása alapján a fórumon található shitposztok, mémek és statisztikák megváltoztatták világképét, gondolkodását radikalizálták, a támadást pedig már hetekkel ezelőtt megtervezte Discord szerverén. 

A kiáltvány tartalma és az áldozatok etnikai hovatartozása miatt az FBI gyűlölet-bűncselekményként foglalkozik az esettel, amit az elkövető ráadásul élőben közvetített egy fejkamera segítségével a Twitchen. A platform viszonylag hamar, két percen belül lelőtte az adást és csatornáját azonnal felfüggesztette, azonban a felhasználók így tragikus képsorokat láttak és a kivágott klipek is elárasztották az internetet. A Twitch szóvivője levélben nyilatkozott a Kotakunak és elmondta, hogy zéró toleranciájuk van az erőszakkal kapcsolatban és azon lesznek, hogy az adás tartalmának terjedését meggátolják. Sajnos nem ez az első tragédia, ami élőben ment a platformon, ugyanis még 2019-ben az új-zélandi mecsetek elleni támadást is streamelte az elkövető. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!