Hirdetés

Pofátlan húzással jelent meg az Arma-sorozat legújabb része

Ezt hirtelen nem is tudjuk, miért gondolták jó ötletnek.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Scheff Konyhája

Scheff Konyhája: World of Tanks

Esport1 Podcast

Mi lesz veled FIFA?

Hirdetés

Nem minden a Call of Duty, a Doom és a VALORANT. Vannak olyan FPS-rajongók akik jóval nagyobb kihívásra várnak, akik már-már egy katonai szimulációval szeretnének játszani. Nekik nyújt tökéletes választást a 2006 óta létező Arma-sorozat, ami a 2000-es évek elején ismert Operation Flashpoint játékokból nőtte ki magát.

A számozott epizódok tükrében a 3. résznél tart a széria, annak is közel 10 éve már, hogy megjelent. A rajongók most örömtáncot járhatnak, készül az Arma 4, ám egyelőre még nem tudjuk mikor jelenhet meg.

Nem maradunk azonban új Arma nélkül addig sem, hiszen máris elérhető Steamen az Arma Reforger, ami gyakorlatilag egy drága, a fejlesztők lustaságából született Arma 3,5.

A játék early accessben érhető el, 30 euróba fáj és két multiplayer játékmódban játszható, az 1980-as évek hadászati arzenáljával, a fiktív Everon szigetén. Ráadásul a játékot már a Bohemia új motorja, az Enfusion hajtja, ami meglepően jól néz ki.

Eddig minden szép és jó, a gondok akkor kezdődnek, ha belegondolunk mi is ez a játék valójában? Minimálisan több, mint az Amra 3, jóval kevesebb, mint az Arma 4 lesz. A fejlesztők koránt sem titkolt célja, hogy a Reforger felmérje mit is szeretnének a játékosok, hogy a közösség (nem a fejlesztők!) folyamatosan új tartalmakat készítsenek hozzá a Steam Workshop segítségével és, hogy a Reforger alapján készüljön aztán a 4. rész.

Magyarán a Bohemia derék lányai és srácai kiadtak egy 30 eurós, bőven félkész programot, borzasztó technikai állapotban, ami igazából csak egy teszt. Az ötlet alapból nem lenne rossz, sőt! De, hogy mindezért a játékosoknak kelljen fizetniük...

Minden hibája ellenére ezen sorok írója is imádta az eddigi Arma játékokat, de ezzel a húzással most jó sok fekete pontot szerzett magának a Bohemia.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • TheElf 1 hónapja
  Érdekes a cikk felütése, de sok dolgot felejt el: Többek között azt az aprócska tényt, hogy egy 10 éves játékot nehezebb új játékosoknak bemutatni, mint bármi felújítottat, így az, hogy 30 euróért nem kapunk egy 60+EUR értékű AAA játékot, pláne nem akkor, ha a sorozatot már ismerjük nem feltétlenül hátrány. Versenyezhet ez a 30 EUR körüli címekkel új játékosokért, s ha a szerkesztő jó lenne, akkor... Szóval a cikkben említett problémák ellenére ez lehetne egy jó játék sokak számára, ha a cikk szerzője nem úgy mutatná be az ARMA közösséget, mint akiket nem érdekel az új játékos, az új játékosoknak nyújtott érték, stb. A szerkesztő és a vonatkozó licence által kínált lehetőségekről pedig keveset hallottunk. Kár.
  0 0 Válasz
 • Zbalazs 1 hónapja
  0 0 Válasz
 • Nec_B 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés