Hirdetés

LoL: Borzalmas állapotban van Ryze

Nem a legszebb napjait éli a hős.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Valorant East: United

Vegatables vs. Auristralis

Esport1 Podcast

Mi lesz veled FIFA?

Hirdetés

Nem sok sikerélménye van a Ryze-maineknek mostanában. A legnagyobb League of Legendsszel foglalkozó fórumon világítottak rá, hogy borzalmas győzelmi aránnyal rendelkezik a hős. 

A poszt megírásakor ráadásul az a helyzet állt fent, hogy 5%-kal gyengébb volt Ryze win rate-je, ha az 50+. mérkőzést játszották vele a játékosok. Vagyis a mainek sokkal rosszabbul teljesítettek vele, mint az alkalmi játékosok. Ez azóta helyre állt a 12.9-es patch során, de még így sem túl veretes, 48% ebben az esetben, míg kevesebb, mint 50 rangsorolt meccsel ez 43,2%. Fontos kiemelni, hogy ez a statisztika a platina és afölötti játékosokat vette számításba, minden régióban, és csak ranked mérkőzéseken. 

Nem egyszerű a Riot dolga, hogy Ryze-ot egyensúlyban tartsa, rengeteg változtatás érkezett már rá az elmúlt évek során, de valahogy sosem sikerül a helyére tenni. Mert ha túl jó lesz a soloq-ban, akkor a profik kezében halálos fegyver, ha ezt visszaszorítják, akkor meg nagyon nehézzé válik a Ryze-mainek élete.

Általánosságban az nem túl meglepő tendencia mutatkozik meg, hogy a mainek jobban teljesítenek az egyes champekkel, mint azok, akik csak néha játszanak vele, de legrosszabb esetben, is mindkét tábor sikeressége hasonló.

Aki ebben a tekintetben jelenleg messze a legrosszabbul teljesít, az Taric. A támogatónak 48,9% a győzelmi aránya összesen, de csak 40% a mainek kezében, ami majdnem 9%-os visszaesés, elképesztő. Ezzel természetesen tökutolsó minden hőst figyelembe véve. A második Illaoinál a mainek 46,2%-ban nyernek és 3,1%-os a visszaesés a részükről az összeshez viszonyítva.

A legjobban peddig Annie szerepel mindkét kategóriában, valami hihetetlen, 62,9%-ban nyernek vele a mainek, amivel 12%-ot vernek a többiekre, úgy tűnik megéri kitanulni a mides mágust.

Összességében az az ismert tanulság rajzolódik ki, hogy a sikeres mászásban rengeteget segít, ha csak 2-3 hőst váltogatsz legfeljebb, azoknak viszont ismered minden csínját-bínját.

Te kivel szoktál játszani rankeden? Szoktál Ryze-zal menni?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te szeretsz Ryze-zal játszani?

 • 0 %
 • 4 %
 • 39 %
 • 4 %
 • 52 %
Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Detrix 1 hónapja
  Ő is az a tipikus balanszolhatatlan kategória, jobb lenne egy időre kivenni a játékból és újra gondolni, mert őszintén fél évente írnak arról hogy Ryze OP vagy éppen teljesen haszontalan (mint most).
  0 0 Válasz
 • DrSynclear 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • PalFeed 1 hónapja
  G
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés