Azzal vádolják az Activisiont, hogy fenyegette az alkalmazottait

Az Activision Blizzard hiába igyekezett megakadályozni, létrejött a tesztelőinek szakszervezet.

Az Activision Blizzard tesztelői körében megalakult az első olyan szakszervezet, amelyet egy nagy stúdió dolgozói hoztak létre. Az Activision alá tartozó Raven Software alkalmazottai túlnyomó többséggel szavaztak az egység megalapítása mellett. A dolgozók még tavaly decemberben hozták nyilvánosságra, hogy érdekképviseletet szeretnének, köszönhetően a sok méltatlan helyzetnek, amely végül hosszas sztrájkoláshoz vezetett.

A vállalatot most azzal vádolják, hogy megakarta akadályozni a szervezet megvalósulását, és ennek érdekében illegális eszközökhöz is nyúlt. Többek között félrevezették a dolgozókat azzal kapcsolatban, hogy mivel is jár ha a tervük megvalósul, valamint a Bloomberg jelentése szerint fenyegették az alkalmazottakat, és olyan közösségi média szabályokat is létrehoztak, amelyek ütköznek az Egyesült Államok törvényeivel. 

A Raven Software dolgozói állítják, hogy a szavazást megelőző napon üzenetet kaptak, amelyben megfenyegették őket, hogy amennyiben a szakszervezet megalakulása mellett szavaznak, nem számíthatnak előléptetésre a jövőben. 

Az Activision először tagadta a jogsértést, de már így is túl sok probléma halmozódott fel a vállalat háza táján, amik igazán rossz fényben tüntetik fel. Jelenleg a stúdió kezében van a döntés, hogy a továbbiakban hogyan reagálnak közvéleményre, és hajlamosak-e lépéseket tenni az ügy rendezésének az érdekében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lesz következménye a történteknek?

  • 25 %
  • 50 %
  • 25 %