MSI: Ők voltak a Rumble Stage legjobb idézői

MSI: Ők voltak a Rumble Stage legjobb idézői

Az MSI 2022 Rumble Stage szakaszában hat csapat, összesen harminc mérkőzést játszott le az Idézők szurdokában.

Elképesztően izgalmas összecsapások sorozatával zárult le a 2022-es Mid-Season Invitational Rumble Stage szakasza. A G2 Esports mindent megtett, hogy a PSG Talonnak még az utolsó nap is maradjon lehetősége bejutni a top 4-be, azonban végül a PCS bajnokának be kellett érnie az ötödik helyezéssel. A tabella élén a két legerősebb régió képviselője, a Royal Never Give Up és a T1 zárt, így az előjelek alapján ismét reális esély van arra, hogy Dél-Korea és Kína találkozhat a döntőben. Az alábbiakban a Rumble Stage legjobb játékosairól olvashattok rövid érdekességeket.

Legjobb KDA: RNG GALA (7,9)

Abszolút egyeduralkodó volt az alsó ösvényen a 2021-es MSI MVP-je. Ming oldalán nagyon ritkán került aranyhátrányba, többször előfordult, hogy 1v9-ezte az összecsapásokat. Nagyon úgy tűnik, hogy az Uzi után hagyott űrt tényleg betöltheti a fiatal lövész, a rajongók legnagyobb örömére.

Legnagyobb aranykülönbség 15 percnél: T1 Zeus (+827)

A felső ösvényesekre összességében rájárt a rúd, rengeteg ganket kaptak a dzsungelesektől és középső ösvényesektől. Mindezek ellenére kijelenthető, hogy Zeus egy-két kisebb leolvadás ellenére dominálni tudta a térkép északi részét, amely teljesítmény nagyban hozzájárult a T1 második helyezéséhez.

Legtöbb izolált halál a 15. percig: SGB Hasmed, T1 Zeus és EG Impact (7-7-7)

Eléggé kiszolgáltatott helyzetben van akkor a felső ösvényes, ha több emberes dive-ot készít elő az ellenséges csapat. Az ilyen akciók általában sikerrel végződnek, így nem meglepő, hogy a megosztott első helyen ebben a kategóriában csak topos neveket olvashattok.

Legtöbb killben részt vett a 15. percig: SGB BeanJ (79,2%)

Kellemes meglepetésként, egy valódi üde színfoltként érkezett meg a Rumble Stage-be a vietnami ezüstérmes az "A" csoportból. A nagyon fiatal játékosokból összerakott keret főleg a mérkőzések korai szakaszában tudta ráerőltetni akaratát az ellenfélre, ennek köszönhetően elkapták a PSG és a G2 grabancát is. BeanJ mellett a Shogun-Taki duóra érdemes odafigyelni, a bot lane-es páros letette a névjegyét több alkalommal is az MSI-on.

Csapatának összes killjéből a legnagyobb részesedés: PSG Unified (33,3%)

Sötét lovakként beszéltek róluk, azonban a G2 elleni 2-0 mellett mást igazán nem tudtak felmutatni a Rumble Stage-ben. Mivel a PCS-t uralják, ezért nem lenne meglepetés, ha a világbajnokságon ismét borsot törnek majd néhány komolyabb ellenfél orra alá. Unified mellett Kaiwing volt az, aki képes volt felvenni a versenyt az esélyesebbekkel, de az átütő sikerhez ennél többre van szükség a csapattól.

A 2022-es MSI holnap folytatódik, 10:00-tól követhetitek az RNG vs EG Bo5-ös elődöntő eseményeit a magyar közvetítésen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az EG nyerhet meccset az RNG elleni Bo5-ben?