Elhunyt Ray Liotta, a Nagymenők sztárja és a GTA: Vice City Tommy Vercettijének szinkronhangja

Elhunyt Ray Liotta, a Nagymenők sztárja és a GTA: Vice City Tommy Vercettijének szinkronhangja

A 67 éves színészt egyik új filmje forgatása alatt, álmában érte a vég. 

Tengerentúli sajtóértesülések szerint 67 éves korában, álmában elhunyt a Primetime Emmy és Golden Globe-díjas Ray Liotta, mialatt a Dominikai Köztársaságban forgatta Dangerous Waters című filmjét. A színészt legtöbben Martin Scorsese 1990-ben megjelent Nagymenők című gengszterfilmjéből ismerhették, amiben a szakma veteránjai, Robert De Niro és Joe Pesci mellett alakította Henry Hill amerikai bűnözőt. Az alkotás hatalmas sikert aratott az egész világon és a mai napig kultstátusszal rendelkezik, továbbá az IMDB TOP 250 listáján jelenleg a 17-ik helyen áll, így a műfaj rajongóinak szinte kötelező darabnak számít. 

A Nagymenők sikere után Liotta karrierje rakétaként lőtt ki, de a nagybetűs hollywoodi sztárság helyett inkább karakterszínész lett és olyan filmekben tűnt fel, mint a James Mangold rendezésében készült Copland, Riddley Scott Hannibálja, de ő adta hangját a  GTA: Vice City főszereplőjét, Tommy Vercettit is. 2004-ben Emmy-díjat nyert a Vészhelyzet című amerikai kórházsorozatban nyújtott vendégszerepléséért, ez után pedig számtalan filmben és szériában jelent meg, így életművében 126 mű szerepel. Legikonikusabb alakításairól pár éve beszélt a GQ magazinnak. 

Az elmúlt néhány évben egyébként Liotta karrierje ismét felfelé ívelt és öt filmje van jelenleg is készülőben, a talán egyik legérdekesebb és legfurcsább, az Elizabeth Banks rendezésében készülő Cocaine Bear. A projekt azt az esetet viszi vászonra és dolgozza át, amikor 1985-ben egy fekete medve 30 kiló kokain elfogyasztása után halálos tombolásba kezdett és a pár röpke óráig a világ legveszélyesebb ragadozójának számított.

 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!