Három játékos, akik nem nyertek Majort, pedig megérdemelték volna

Három játékos, akik nem nyertek Majort, pedig megérdemelték volna

Több játékos, akinek nagyon hiányzott az eredményei közül egy Major, az elmúlt hónapokban végre elérte. De vannak, akik csak álmodozni tudnak róla, hogy milyen érzés a magasba emelni azt a bizonyos trófeát.

Egy profi CS:GO-játékos karrierjében a Major bajnoki cím megszerzése a legfontosabb, legemlékezetesebb pillanat. De vannak olyan játékosok, akiknek ez az érzés talán sohasem adatik meg, hiába volt elképesztő karrierjük, tehetségük, csapatuk ahhoz, hogy elérjék a célt. Több játékos, akinek nagyon hiányzott az eredményei közül a Major, az elmúlt hónapokban végre elérte: s1mple, electroNic, karrigan, rain mind megszerezték hosszú várakozás után az elsőt. Vannak és voltak játékosok, akik hasonló cipőben jártak, mint az imént felsoroltak, de továbbra is csak álmodozni tudnak arról, hogy a mindenféle kiemelt tornákon elért eredményeik mellett bárcsak ottlenne egy Major is. Ez a cikk most arról a három játékosról szól, akinek a legjobban hiányzik a rezüméjéből egy.

GuardiaN

GuardiaNnél kevesen érdemeltek volna meg jobban egy Majort. Fénykorában egész egyszerűen nem volt párja a szerveren, de csodákra volt képes az AWP-vel még akkor is, amikor már láthatóan hanyatlott a játéka. Visszajött egy kézsérülésből és pár év múlva még Major döntőt játszott a sztárokkal tömött FaZe színeiben, akikkel számtalan versenyt megnyert. Elképesztő és eredményes karriert tudhat a háta mögött. De ő is tudja, hogy egy Major választja el a legenda léttől, és ahogyan teltek-múltak az évek, úgy úszott el az esélye annak, hogy valaha is elérje. Boston fájó emlék minden játékosnak, aki akkor a FaZe-ben játszott, de GuardiaNnek az már a harmadik döntője volt, ami nem jött össze. Néha a sors nem adja meg azt, ami jár.

NiKo

NiKo ugyan fiatalabb GuardiaNnél, de jelen állás szerint jó úton halad egykori csapattársa sorsa felé. A bosnyák játékos Bostonban a FaZe-zel, majd Stockholmban a G2-val – két teljesen különböző felállással – is elért a Major döntőjéig, de mindkétszer félrement a próbálkozásuk. Miközben karrigan és rain megtörte az átkot Antwerpenben, addig NiKo, akinek a csapat sztárjaként jelentős szerepe lehetett a dán irányító 2018-as kirúgásában, nem sokat ért el, mióta elváltak az útjaik. Kívülről nehéz megmondani, hogy miért nem képes elérni a Major bajnoki címet egy ilyen kaliberű játékos, akivel lassan fél évtizede mindenki játszani szeretne a képességei és hatékonysága miatt. Viszont azt sem tudni, hogy mennyi van még benne, mikor kezd visszaesni a teljesítménye a 25 éves játékosnak.

Ex6TenZ

Mára a különböző korok nagy irányítói közül mindenkinek lett legalább egy Major bajnoki címe: karrigan, gla1ve, Zeus, Happy, FalleN. De egy ember Belgiumból lemaradt erről az eredményről, hiába próbálta meg annyiszor elérni. Ex6TenZ volt A LÁNGELME a játék első éveiben, akire minden irányító felnézett a Source-ban elért sikerei miatt. Ennek ellenére CS:GO-ban a legnagyobb trófea nagy ívben elkerülte őt. Főleg a játék korai szakaszában a franciák a svédekkel versenyeztek minden egyes döntőben, egy idő után felül is kerekedtek rajtuk, csak a Majorökön nem szerepeltek olyan jól. De ezt követően az évente érkező francia forgatásokban mindig ő húzta a rövidebbet, ami ugyancsak hozzájárult a sikertelenséghez.

Amíg az LDLC (NBK, SmithZz, kioShiMa, shox és Happy) életük első Majorével ment haza 2014-ben Jönköpingből, ex6TenZ el sem ment, mert KQLY VAC banja után kizárták a csapatát. Egy évvel később Kolozsváron az Envyvel nyert újabb címet NBK és Happy, miközben az akkori Titan nem jutott ki a rájátszásra sem. Ezt a csapatot (Ex6TenZ, Scream, RpK, SmithZz és shox) 2016-ban leigazolta a G2, de shox ekkoriban kezdte felfedezni az irányítói ambícióit, aminek az lett a vége, hogy lecserélték az egyéni játékában nem túl erős belgát bodyyra. Ex6TenZ ezután lényegében kiesett a tier 1 Counter-Strike-ból és már esélye sem nyílt a Major győzelemre, ami egy hosszú és eredményes karrier szomorú vége lett. Két évre rá ugyan shoxék még visszahozták egyszer, mert válságba kerültek, de ebből a legendás irányító sem tudta kivakarni őket a karrierje alkonyán, reális esélyük egyetlen versenyen sem volt, nemhogy a Majorön.

Valaki szerinted lemaradt a listáról? Írd meg kommentben, hogy ki és miért érdemelt volna meg egy Majort!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!