Y-Games PRO: Tripla hosszabbításban nyert a BP5!

Y-Games PRO: Tripla hosszabbításban nyert a BP5!

Fleavék a tegnapi győzelmükkel együtt már 2-0-s mérlegen állnak a Y-Games PRO Series 2022-n.

Véget ért a Y-Games PRO Series 2022 második fordulója is, ahol a BP5 tripla hosszabbításban nyert az x-kom AGO ellen (Nuke 25:22), az ONYX pedig alulmaradt a BIG Academyvel szemben (Mirage 8:16). Fleavék a tegnapi győzelmükkel együtt már 2-0-s mérlegen állnak, azonban messze még a szezon vége, további öt forduló vár még a csapatokra.

A BP5–AGO találkozó Nuke-on zajlott tegnap este, kolorék pedig igen erős T-oldalt hoztak az első félidőben: a csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak, 6:6-nál azonban a BP5 megnyert egy force-kört és erre alapozva 9:6-ig mentek. A fordulás után is szépen haladtak a győzelem felé, a pisztolykörgyőzelem után 13:6-ra is vezettek egy ponton. Az AGO ekkor kezdte meg a comebacket, ami 12:13-ig igen magabiztosan ment nekik a támadó oldalon. Fleavék ezen a ponton kapcsoltak és a zsinórban hat elveszített kör után újra sikerült megvédeniük a lerakókat. Az AGO reakciója erre egy elképesztően gyors, 20 másodperc alatt kivitelezett A-támadás volt, ami után a CT-k kiszorultak a lerakóról és a mentés maradt az egyetlen opciójuk.

A félidő utolsó körébe a meccspont birtokában vághattak bele a BP5 játékosai, de a B-támadást megelőző gyors tradekből végül az AGO került ki győztesen, jöhetett a hosszabbítás, pontosabban hosszabbítások. Az elsőben folytatódott az, amit az egész meccsen is láthattunk, nagyon kevés választotta el a két csapatot a szerveren. 18:17-nél a már T-oldalon játszó BP5 újabb meccsponthoz ért, de ezt sem tudták győzelemre váltani. Ugyanígy a második OT-ben is két lehetőségük lett volna a meccs lezárására, de az AGO gyors manőverezéssel találta meg és iktatta ki a védőket a harmadik hosszabbítás eléréséhez, 21:21. Ekkor elégelte meg a nagyon hosszúra nyúlt pályát a BP5 és hibátlan CT-oldalt hoztak, hogy ezúttal három lehetőséget adjanak maguknak a győzelemre, amit két körön belül össze is hoztak az elfáradt AGO játékosainak levadászásával, 25:22.

Magyar közvetítés

A Y-Games PRO Series 2022 pénteken folytatódik a BP5 meccseivel, amit élőben, magyar nyelven az Esport1TV kínálatában követhettek majd az alábbi menetrend szerint:

05.06. - péntek
18:00 - BP5 vs Alternate Attax
19:00 - Team Narcis vs x-kom AGO
20:00 - BP5 vs eSuba

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!