Ready Player One szintű játékot csinálnának ex-GTA fejlesztők

Ready Player One szintű játékot csinálnának ex-GTA fejlesztők

Befektetői dokumentumokból derültek ki a korábban nem ismert részletek.

2018. október 1-jén alapította meg új játékfejlesztő stúdióját Leslie Benzies, akinek a neve gyakorlatilag összeforrt a Grand Theft Auto-sorozattal. A híres játékproducer a 2001-es GTA III megjelenése óta dolgozott a Rockstarnál, és még a GTA V munkálataiban is közreműködött, 2016-2017 körül azonban viharos körülmények között távozott, a kiadó Take-Two-val való összetűzések miatt.

Benzies 2018-ban a – többek között budapesti irodával is rendelkező – Build a Rocket Boy egyik alapítója, egy befektetői dokumentumból pedig az is kiderült, hogy milyen új projekten dolgozik a csapat. Ez a projekt az Everywhere néven fut, amelyet név szerint ugyan nem említ, de sok részletet megtudhattunk. Többek között például egy olyan játékról van szó, mely a Ready Player One című könyvre, illetve filmre fog hasonlítani, illetve egy „nyílt világú AAA-játék lesz, amelyben online multira is lesz lehetőségünk, és ahol a játékosoknak lehetőségük nyílik majd saját világuk megalkotására is".

Ahhoz képest, hogy a játékon – értesülések szerint – évek óta dolgoznak, a legtartalmasabb információcsomag,a melyet megtudhattunk. Egyelőre viszont sajnos sem megjelenési dátumot nem kapott még, sem pedig nem tudjuk a pontos nevét, azaz hogy az Everywhere végül marad is a játék címe, vagy ez „csak" a projekt kódneve.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!