Neill Blomkamp elmondása alapján hamarosan jön a District 9 folytatása

Neill Blomkamp elmondása alapján hamarosan jön a District 9 folytatása

A dél-afrikai író-rendező az Off the Gird battle royale játék kapcsán beszélt a filmről. 

Néhány héttel ezelőtt igencsak izgalmas hírekkel jelentkezett a Gunzilla Games, mikor leleplezték készülőben lévő Battle Royale játékukat, a cyberpunk stílusban készülő Off The Gridet. Érdekesség, hogy a District 9, az Elysium - Zárt világ, illetve a Chappie filmek író-rendezője, Neill Blomkamp is csatlakozott a stúdióhoz, mivel elmondása alapján nagy tervei vannak a videójátékok világában. A projekt kapott egy igencsak hangulatos előzetest is, amit a további információkkal együtt az alábbi cikkben találtok. 

A dél-afrikai filmes egyébként a napokban beszélgetett a játékról a Dexerto munkatársaival, akik voltak olyan ravaszak és rákérdeztek, hogy áll a District 9 folytatása. Blomkamp igencsak diplomatikus választ adott és úgy fogalmazott, hogy még mindig dolgozik a szövegkönyvön, viszont elmondása alapján az alkotás közeljövőben érkezik majd. Kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy a szakember biztos jól használta-e a „közeljövő" fogalmát, hiszen az eredeti filmben Christopher is azt ígérte, három év múlva visszatér a földre és megmenti az épp idegen lénnyé változó Wikus van de Merwét, ahhoz képest már 13 év óta várjuk és nem történt semmi. 

A 2009-ben bemutatott District 9 egyébként Blomkamp első rendezése, amiért Oscar-díjra is jelölték és a történet egy olyan alternatív valóságban játszódik, ahol egy hatalmas idegen űrhajó jelent meg Johannesburg felett a 80-as évek elején. Az idegenek azonban nem hódítani jöttek, csak amolyan csillagközi hajótöröttek, akiket a helyi kormány megpróbált integrálni a társadalomba, több-kevesebb sikerrel. Az izgalmas alaphelyzetből kinővő cselekmény olyan témákat boncolgat, mint a rasszizmus és az idegengyűlölet, továbbá a szegregáció és az emberiség valódi oldala, így ha még nem láttátok a District 9-t, mindenféleképpen tegyetek vele egy próbát! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!